Kreativci u humanitarnoj akciji za Haiti

Autor: Maja Gujinović 2/19/2010 17:49

Naime, u MSU-u sakupljat će se donacije namijenjene organizaciji Architecture for Humanity koja obnavlja Haiti i na taj način će se zagrebačka PechaKucha Night pridružiti jedinstvenoj akciji u kojoj će na isti dan s još 70 drugih PechaKucha organizirati istu akciju.

Akciju su, kao i samu PechaKucha Night pokrenuli Japanci, a ukoliko to tehničke mogućnosti budu dozvolile, akciju će, dok tijekom 24 sata kruži zemljom, gledatelji moći pratiti putem live streama na PechaKucha web stranicama. I Zagreb će na nekoliko minuta javljanjem u živo pozdraviti publiku u ostalim gradovima. Obvezna donacija je 20 kuna, a poželjno je, naravno, i više. Od hrvatskih gradova osim Zagreba, i Rijeka po prvi puta, ovom prilikom, organizira vlastitu PechaKucha Night.

-.-PechaKucha Night Zagreb-.-PechaKucha Night su inače inspirativne i brze prezentacijama različitih kreativaca, neformalan prostor za predstavljanje i druženje te oživljavanje urbane kulture grada. PechaKucha Night je globalno događanje koje se prema licenci trenutno odvija u 280 gradova širom svijeta, a broj je u stalnome porastu. U Hrvatsku je stigla u siječnju 2009. i do sada se održala četiri puta, predstavivši 42 kreativaca i kolektiva.

Na ovoj Pecha Kuchi predstavit će se Braco Dimitrijević, Borut Šeparović, Damir Martinović Mrle, I-gle, Petar Mišković, Dejan Dragosavac Ruta, Ana Hušman, Tomislav Torjanac, Marko Tadić, Antonija Majača i Ivana Bago, Valerij Jurešić i Caritas. Svatko od njih svatko na raspolaganju ima točno 20 svojih vizualnih materijala i 20 sekundi za priču o svakoj od njih, odnosno točno 6 minuta i 40 sekundi slave prije nego što na red stiže sljedeći.

Navedena pravila prezentacije čine sažetima, razinu interesa stalno na vrhuncu te pružaju većem broju ljudi priliku da se predstavi u istoj večeri. Nakon predstavljanja zabava će se nastaviti uz glazbu DJ Itcha i DJ Funk Gurua, te vizualizacije ce60.