HUPT dobio spasonosni uređaj Thera Vital

Thera vital

Autor:: Lea Lamešić 2/18/2011 15:03

U prostorijama Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara održana je svečana primopredaja donacije Thera vital sprave. Radi se o uređaju za aktivnu rehabilitaciju osoba s najrazličitijim vrstama invaliditeta,a ovo je prvi takav uređaj u jednoj nevladinoj udruzi u Hrvatskoj. Donacija je uručena zahvaljujući dobroj suradnji tvrtke Elektroničar i njemačke tvrtke medica Medizintechnik.

-.-Zagrebancija.com-.-Hupt-Zahvaljujući toj suradnji mi smo uspjeli dovest Thera Vital u Hrvatsku i predati ga na korištenje Hrvatskoj udruzi paraplegičara i tetraplegičara – izjavio je Ninoslav Novak, predstavnik tvrtke Elektroničar.

Uređaj pomaže osobama sa paraplegijom, tetraplegijom, multiplom sklerozom, Parkinsonovom bolešću, mišičnom distrofijom te svima onima koji su pretrpjele moždani udar omogućava kvalitetnu i sigurnu rehabilitaciju. Korištenje sprave stručnjaci preporučuju i kod muskularnih bolesti, ozljeda glave i mozga, reumatskih bolesti, kardiovaskularnih poremećaja te u postoperativnoj rehabilitaciji.

– S ovim aparatom pacijent giba i ruke i noge. Namijenjen je onima koji imaju smanjenu pokretljivost ili potpuni gubitak ekstremiteta . Za te ljude takav jedan aparat znači doista održavanje gibljivosti tijela, a pogotovo za mlade koji su tek nedavno nastradali. Takvih, nažalost uvijek ima- rekla nam je Manda Knežević, predsjednica HUPT-a.

Thera vital omogućuje kontrolu pulsa, aktivnu mišićnu podršku, izokinetički trening i brojne druge mogućnosti za osobe s invaliditetom. A kako je vježbati uređaju, otkrila je Božica Ravlić.

– Osjećaj je odličan jer aparat sam radi i one vježbe koje ne možete raditi inače. Ja osobno sada osjećam trnce u nogama i zadovoljstvo mi je i psihičko i fizičko-. Svi oni članovi koji žele mogu doći u prostoriju udruge koja će biti otvorena za vježebe utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima.