Horvatinčić za 9 kvadrata daje barem 100 tisuća €

Tomislav Horvatinčić

Autor: 10/7/2010 11:49

Pala je i posljednja pravna prepreka za izgradnju rampe u Varšavskoj ulici, koja bi vodila u podzemnu garažu projekta Cvjetni Tome Horvatinčića. Vlasnik devet metara kvadratnih prostora u podrumu zgrade na adresi Varšavska 6. dr. Stanimir Vuk-Pavlović, koji je taj prostor kupio za sto tisuća eura prije svije godine godina, dao je preko svoje odvjetnice suglasnost Gradu za potvrdu glavnog projekta.

Njegova je odvjetnica Zvjezdana Znidarčić-Begović suglasnost dala na temelju sporazuma koje je ugledni znanstvenik s američke Mayo klinike potpisao s poduzetnikom Horvatinčićem.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Koliko će novca Horvatinčić dati Pavloviću nije poznato, jer su se obje strane dogovorile da će to ostati poslovna tajna.

Odvjetnica Stanimira Vuka-Pavlovića, Zvjezdana Žnidarčić Begović kazala nam je kako je za realizaciju cijelog projekta Cvjetni bilo važno da se reguliraju odnosi s njenim klijentom, a kako su sada oni regulirani, ona je u ime svog klijenta dala suglasnost za izdavanje potvrde glavnog projekta. Time su nestale sve pravne zapreke za izgradnju Horvatinčićevog projekta na Cvjetnom trgu, potvrdila nam je.

Slijedeći tjedan tulum na gradilištu

– Tek je danas Grad Zagreb dobio opravdanje za izdavanje građevinske i lokacijske dozvole za gradnju projekta cvjetni i za početak radova – rekla je Žnidarčić Begović.

Dodala je kako su zasad postignuti uvjeti dogovora između Stanimira Vuka-Pavlovića i Tome Horvatinčića, a njihova realizacija će potrajati. Prvi korak je bilo upravo davanje suglasnosti za izdavanje potvrde glavnog projekta.

Iako je iznos od barem 100 tisuća eura za devet kvadrata rekordan, Horvatinčić je i za ostale stanove u zgradi u Varšavskoj 6 dao poveće iznose. Tako je za stan od 69 kvadrata Stanke i Damira Matoša dao čak 537 tisuća eura, što je čak 7782 eura po kvadratu. Nešto manje iznose dao je za ostale stanove, no i oni su se kretali između pet i šest tisuća eura.

Horvatinčić je za slijedeći tjedan najavio konferenciju za medije, a slijedećeg petka na gradilištu bi se trebao održati tulum na gradilištu, na kojemu bi trebao s tisuću i pol uzvanika proslaviti kraj jednog dijela gradnje kontroverznog projekta.