Gradonačelnik Milan Bandić pobjednicima uručio diplome i nagrade

Dodjela nagrada Floraart

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 6/6/2016 19:24

U zagrebačkoj palači Dverce, održana je dodjela nagrada najboljim izlagačima na međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart. Izlagači su se natjecali u 4 discipline, a to su: osobna prezentacija, slobodni stil stručka, vjenčani stručak i aranžiranje stola.

– Ovi osmjesi zadovoljnih ljudi koji su oko nas, sve govore. Nadam se da se vidimo i dogodine na 52. izdanju međunarodne izložbe Floraart. Svake godine je sve veći broj izlagača i uređujemo sve veću površinu – izjavio je Igor Toljan, direktor Zrinjevca.

Nagrade je pobjednicima uručio gradonačelnik Milan Bandić, koji se pohvalio i vlastitim vrtlarskim vještinama.

– Drago mi je da smo ovdje na Gornjem gradu gdje je prije 51 godinu počeo sajam cvijeća. Tada se nije zvao Floraart, nego sajam cvijeća, a na Bundek smo došli prije 11 godina. Čestitam laureatima koji su bili najbolji. Ja da se sa svojim balkonom prijavim, vjerojatno bi dobio neku medalju, onda bolje da i ne konkuriram – istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Ovogodišnji 51. po redu Floraart bio je uređen sa čak 300 000 cvjetova i predstavio 214 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Ovaj projekt značajan je kao gospodarsko, turističko i kulturno događanje koje svake godine okuplja sve veći i veći broj posjetitelja.