Gradi se IKEA: Otvorenje u ljeto 2014. godine

Autor: Sarah Srdar 8/28/2013 10:19

U srijedu, 28. kolovoza, započelo je izvođenje glavnih, nadzemnih građevinskih radova na IKEA robnoj kući u Zagrebu. Otvorenje robne kuće, koja će nuditi više od 9 tisuća proizvoda za uređenje doma na 38 tisuća kvadrata, očekuje se u ljeto 2014. godine. U trenutku otvaranja, IKEA Hrvatska imat će oko 300 zaposlenih.

-.-Press materijal-.-Ovoj fazi gradnje prethodio je niz opsežnih pripremnih radova, a uz to IKEA sa sto milijuna kuna sufinancira izgradnju novog prometnog čvorišta Ivanja Reka i pristupnih cesta te niz ostalih infrastrukturnih projekata u okolici buduće robne kuće.

– Pet godina nakon kupnje zemljišta šest kilometara od ulaza u Zagreb i 16 kilometara od centra grada, iznimno mi je zadovoljstvo reći da je otvorenje prve IKEA robne kuće u Hrvatskoj na vidiku. Time ćemo zaokružiti ukupnu investiciju tvrtke IKEA u Hrvatsku na iznos viši od 100 milijuna eura. Za otprilike godinu dana, zajedno s 300 kolega, otvorit ćemo vrata naše robne kuće u Zagrebu i poželjeti dobrodošlicu prvim posjetiteljima koji će nam, nadamo se, pružiti priliku da ih inspiriramo idejama i rješenjima i da zajedno kreiramo viziju zagrebačkih i hrvatskih domova. Posebno smo ponosni što smo dio zajednice u Rugvici i želja nam je sudjelovati u njezinu razvoju i prosperitetu – izjavio je Vladislav Lalić, regionalni direktor zadužen za nekretnine i razvoj.

IKEA robna kuća će, osim inspiracije za uređenje doma, posjetiteljima ponuditi tipična švedska jela poput mesnih okruglica i lokalna hrvatska jela u restoranu s preko 600 sjedećih mjesta. Također, izgradit će se i parkiralište s više od 1.500 parkirnih mjesta. Nekoliko tjedana prije otvorenja robne kuće započet će i distribucija prvog IKEA kataloga na hrvatskom jeziku.