Građani Kamenarke trpe zbog smrada životinja

Svinja

Autor: Ana Kranjčić 10/26/2011 11:42

Građani Kamenarke godinama se žale zbog nesnosnog smrada domaćih životinja na tom području. Postoji li mogućnost da se taj problem riješi, doznali smo iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. 

– Naredbom o određivanju gradskih područja na kojima se dopušta držanje domaćih životinja i o uvjetima njihovog držanja, određuju gradska područja unutar granica urbanističkih planova Zagreba i Sesveta na kojima se dopušta držanje domaćih životinja, uz uvjete utvrđene zakonom, drugim propisima i ovom naredbom. Izvan granica generalnih urbanističkih planova Zagreba i Sesveta domaće se životinje drže na način i pod uvjetima utvrđenim zakonom i drugim propisima s područja veterinarstva, stočarstva i o dobrobiti životinja. Naredbom koja je trenutno na snazi dopušta se držanje domaćih životinja na gradskom području koje se nalazi izvan linije: Hrelićkom ulicom na zapad do ulice Kramarići, njome dalje na zapad do Ulice Savezne Republike Njemačke. Nadležna služba za provođenje ove naredbe je Komunalno redarstvo Grada Zagreba – kazali su iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo.

U tijeku je izrada nove Naredbe o određivanju gradskih područja na kojima se dopušta držanje domaćih životinja i o uvjetima njihovog držanja.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.