Građani bijesni zbog naplate parkinga na Bundeku, Bandić ih savjetuje gdje parkirati

Zagrebparking je od petka 23. lipnja počeo s kontrolom i naplatom parkiranja na Bundeku, a novi sistem naplate parkiranja građane je šokirao i prilično razljutio, pa su ubrzo počeli negodovati. Naime, za parkirno mjesto u blizini Bundeka možete kupiti samo jednodnevnu parkirnu kartu za 120 kuna, dok ćete besplatno moći stati samo na 15 minuta

FOTO: Ustanova Upravljanje sportskim objektima

 

Nakon što je na zagrebačkom jezeru Bundek uvedena naplata dnevnog parkiranja po cijeni od 120 kuna, na svojoj se Facebook stranici oglasio i gradonačelnik Milan Bandić sa savjetima za građane gdje parkirati.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Svim posjetiocima koji na Sportsko rekreacijski centar Bundek dolaze svojim vozilima na raspolaganju su javna ulična parkirališta u Ulici Damira Tomljanovića – Gavrana i SR Njemačke te naseljima Središće i Zapruđe. Također je na raspolaganju i garaža Centra Bundek te veliko javno parkiralište ‘Velesajam – istok’ na kojem se radnim danom parkiranje naplaćuje do 16:00 sati po cijeni od 5 kuna za cijeli dan, dok je vikendom parkiranje besplatno.

Upravo iz razloga što su navedeni parkirališni kapaciteti u pravilu dostatni za potrebe posjetitelja, u suradnji sa Ustanovom upravljanje sportskim objektima, uspostavljen je novi režim prometa na području Bundeka s ciljem reduciranja broja motornih vozila i njihovog zadržavanja na vodo-zaštitnom području Bundeka čija je primarna namjena sportsko – rekreacijskog karaktera.

Za sve koji će imati potrebu vozilima dolaziti na područje Bundeka radi dostava za proslave, piknike, ugostiteljske objekte te razna događanja u organizaciji Grada ili građana, moći će i dalje slobodno pristupiti uz uvjet parkiranja isključivo na centralnom parkiralištu te ispod Mosta Slobode, gdje će parkiranje do 15 minuta biti besplatno.

Parkiranje izvan označenih parkirališta, po zelenim površinama i pješačkim stazama biti će nadzirano od strane komunalnog i prometnog redarstva Grada Zagreba kako bi se svim posjetiteljima osigurao prostor za ugodan i siguran boravak u ovoj sportsko rekreacijskoj ‘oazi’ Grada Zagreba –  kazao je zagrebački gradonačelnik.