Gobac: Znamo gdje smrdi u europskom rukometu

Zoran Gobac

Autor:: Tin Jandrašek 3/4/2010 15:12

-.-Goran Stanzl/ PIXSELL-.-Zoran GobacTiskovnu konferenciju uoči utakmice koju Zagreb u nedjelju igra protiv Hamburga, klupski menadžer Zoran Gobac iskoristio je kako bi ponovno napao čelnike Europske rukometne federacije – EHF, a boljih riječi nije imao niti za vlasnika Ciudad Reala.

EHF kontrolira suce

– Mi smo u obje utakmice sa Ciudadom oštećeni za najmanje 15 sudačkih odluka – započeo je Gobac koji je mišljenja kako je od strane EHF-a izvršen pritisak na suce.

– To je sve napravljeno s namjerom kako se slučajno ne bi dogodilo da na Final Fouru u Kölnu ne zaigra jedan njemački predstavnik. EHF će uništiti rukomet forsiranjem Hamburga na završnicu Lige prvaka. Njima je novac i marketing iznad sporta – ljutito je izjavio Gobac te objasnio kako Ciudad Real zapravo pomaže Hamburgu.

Gobac: Gazda Ciudada kupuje nekoga u EHF-u i ujedno sponzorira Hamburg

– Španjolci su u Zagrebu zapravo igrali za Nijemce, jer gazda Ciudada sponzorira Hamburg. Mi znamo gdje smrdi u europskom rukometu i to ćemo otvoreno reći – rekao je Zoran Gobac, koji je ponovno naglasio, kao i prije utakmice sa Ciudadom, da mu rezultat protiv Hamburga uopće nije bitan, nego kako se Zagreb priprema na nokaut utakmicu u kojoj će tražiti prolaz u najboljih osam. Menadžer Gobac najavio je i moguća pojačanja u sljedećoj sezoni.

– Mi planiramo uložiti još dva milijuna eura i pojačati se sa dva, tri igrača u sljedećoj godini, ali pitamo se ima li to smisla ako će EHF i dalje preferirati Ciudad. Zašto bi taj španjolski klub bio bolji od Zagreba? Očito je kako gazda Ciudada kupuje nekoga u EHF-u – završio je Zoran Gobac.