Dinamu vraćeni bodovi, proljeće ponovno izgledno

Autor: Boris Matijašević 11/20/2009 15:09

Žalba NK Dinamo upućena Uefi ipak je urodila plodom. Zagrepčanima će tako biti vraćena tri boda osvojena u Temišvaru, no kazna igranja pred praznim tribinama nije ukinuta. Uz to, Dinamo u Uefinu blagajnu mora uplatiti 75.000 eura. U slučaju navijačkog recidiva, klub će istog trena biti izbačen iz natjecanja u kojem sudjeluje.

Navedena odluka bit će odgođena s primjenom na rok od tri godine. Upravo tim riječima, pomalo nespretnom formulacijom, vijest je objavljena na službenoj klupskoj internetskoj stranici.

Uefinu odluku komentirao je Tomo Glušić, predsjednik Kluba navijača BBB

– Odluka je ipak bila očekivana. Dinamo se napokon postavio na pravi način prema Uefi, uložio žalbu i ona je urodila plodom. Na ovaj način dokazano je da BBB nisu inicirali nerede u Temišvaru, a to isto još je tada priznao i predsjednik rumunjskog kluba. 

S vraćenim bodovima, Dinamo ponovno ima prilku izboriti proljeće u Europi. Da bi u tome uspjeli trebaju pobijediti u preostale dvije utakmice, na gostovanju kod Anderlechta u Bruxellesu, te s Timisoarom na Maksimiru, i nadati se da će im i drugi rezultati u skupini ići na ruku.