Božićna atmosfera proširila se diljem Lijepe naše

RH nudi putovnje iz snova

Prava paleta božićnih sajmova, svaki poseban i drugačiji. Ako ste željni božićne atmosfere, novog iskustva, upoznavanja novog grada i njegove tradicije ili se jednostavno želite ponovno vratiti na mjesto na kojem ste nekoć stvorili uspomene, predlažemo nekoliko domaćih destinacija koje po pristupačnim cijenama nude upravo to – adventsko putovanje iz snova.

Što je Božić bez čokolade i kolača? To znaju i u Opatiji, pa upravo u Kraljici Jadrana probudite svoje okusne pupoljke i uživajte na najvećem domaćem Festivalu čokolade. Dok vam se želudac puni, možete prošetati okićenim šetalištem Lungomare, kojim dolazite do najočaravajućeg prizora – kontrasta morske vode i lampica. Sjaj lampica sigurno će vam ostati u očima, što je uz želudac pun čokolade, recept za savršeni selfie uz čuvenu djevojku s galebom, koja vas čeka u posebnoj dekoraciji.

Još jedna slatka destinacija je Crikvenica, u kojoj možda otkrijete svoju novu najdražu kombinaciju popularnog deserta. Palačinka’Da budi mirise bezbrižnih školskih praznika, a na iste dane podsjetit će vas Šuma Djeda Božićnjaka i klizalište koje je istinska Ledena morska bajka.Foto: Mpr

Na samo pola sata od Opatije i oko sat vremena od Crikvenice, čeka vas spoj tradicije i modernog. Rijeka se uvijek isticala svojom posebnošću i drugačijim pristupom, pa je i ovog puta ponudila nešto nesvakidašnje. Ako ste ljubitelj arhitekture i povijesti, nikako ne smijete zaobići trsatskog zmaja, Votivnu krunu visoku pet metara i Rimsku kulu od dvanaest metara.

Glavni grad Dalmacije, Split, pripremio je 3 vrste adventa: za djecu, ljubitelje gastronomije i ljubitelje kulture. Za mnoštvo sadržaja koje Split nudi jedan dan vjerojatno neće biti dovoljan, pa bi bilo dobro Split posjetiti na više dana. I dok će sunčano vrijeme poslužiti za zimske fotografije u kratkim rukavima, ako naletite na splitsku buru – pripremite tople jakne. Jakne će vam trebati i na klizalištima, a posebne gošće – Frozen junakinje Elzu i Anu možete susresti u ugostiteljskoj zoni Mertojak. Jedna od najromantičnijih splitskih lokacija, koja ljeti oduševljava cvijećem, sada će vas oduševiti najljepšim dizajnom koji ćete vidjeti na jednom božićnom sajmu.

Ovoga prosinca posvetite se svojim najbližima, posjetite s njima neke od najpoželjnijih turističkih destinacija.