Baturić izbacio Zeca sa sastanka mjesnog odbora

Jadranko Baturić

Autor:: Tanja Molvarec 3/26/2010 8:25

Sastanak mjesnog odbora Hrvatski Leskovac obilježen je međusobnim optuživanjem i burnim incidentom kada je Jadranko Baturić, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, prema tvrdnjama potpredsjednika gradske četvrti Rajka Zeca izbacio potonjeg sa sastanka.

– Mene su na sastanak kao građanina Hrvatskog Leskovca pozvali članovi mjesnog odbora. Kada sam došao na sastanak, Baturić me izbacio van s obrazloženjem da ja nemam što tražiti na sastanku na koji nisam niti pozvan. Baturić je bio izrazito bahat i neugodan. Mislim da mi se politički osvećuje jer kada je SDP pobjedio na lokalnim izborima, Baturić je postao predsjednik četvrti. A onda je izbačen iz SDP-a, a ja nisam istupio iz stranke. Napravio je tešku pogrešku kada me izbacio jer nisam ušao u njegov stan da me može izbaciti – kazao je Rajko Zec, potpredsjednik gradske četvrti Novi Zagreb-zapad, koji se već duže vrijeme sukobljava s Baturićem.

Baturić: Sve je prošlo u mirnim tonu

-.-javno.com-.-Ove optužbe spremno negira Jadranko Baturić koji tvrdi da je sastanak ´prošao u mirnom tonu`.

– Nije bilo nikakvog izbacivanja. To je apsurdno. Rajko Zec nije mogao prisustvovati tom sastanku jer su bili pozvani samo vjećnici mjesnog odbora. Istina, on je ipak došao na sastanak nakon čega mu je službenica rekla da ne može prisustvovati sastanku. Nisam došao ni u kontakt s njim, ali da jesam također bi mu rekao da ne može biti tamo – tvrdi pak Baturić.

Sporan sastanak se održao zbog dokumentacije koju je mjesni odbor Hrvatskog Leskovca trebao dostaviti Vijeću gradske četvrti, a nije to učinio u zadanom roku.

– Mjesni odbor nije dostavio planove. Oni su doduše na svojoj sjednici održanoj 25. veljače donijeli te planove ali tek 1. ožujka sam ja vidio zapisnik. Predsjednik mjesnog odbora Miro Dukić je tada priznao pogrešku. Dogovorena je sljedeća sjednica odmah iza Uskrsa na kojoj će se Hrvatski Leskovac staviti kao prioritet – kazao je Baturić.

Dukić: Izbacio je Zeca i bio je bahat

No njegove tvrdnje oštro demantira Miro Dukić, predsjednik mjesnog odbora Hrvatski Leskovac koji tvrdi da nije bilo nikakvog dogovora na kraju sastanka te da je Baturić bio izrazito bahat i bezobrazan.

– U planu malih komunalnih akcija nigdje nije bio uračunat Hrvatski Leskovac. Gradska četvrt tvrdi da nismo na vrijeme dostavili dokumentaciju, a ona je bila dostavljena još u rujnu. Vijeće uopće nije htjelo raspravljati o nama jer nismo kao dostavili dokumentaciju. Baturić nas je još i optužio da ne dostavljamo zapisnike i zaključke. Vrhunac je bio kada je izbacio Rajka Zeca sa sastanka, a vrijeđao je i mene. Izrazito šefovski se ponašao – kazao je Dukić.

Dok iskre frcaju između pojedinih članova mjesnih odbora i gradskih četvrti, najviše pak ispaštaju stanovnici Hrvatskog Leskovca čiji se problemi i dalje zbog ovakvih situacija ne rješavaju.