Bandić dobio svoj `nezavisni`klub u Skupštini

Josip Hren

Autor: 5/13/2011 16:08

Gradska skupština od petka 13. bogatija je za još jedan klub zastupnika. Josip Hren, Josip Petrač i Vesna Majher udružili su snage i osnovali Klub nezavisnih zastupnika.

Kako je otkrio Josip Hren, ta su se tri zastupnika osjećala marginaliziranima u svojim klubovima, a željeli su i da se njihov glas čuje. Napomenuo je kako pregovoaraju s još nekoliko zastupnika da im se pridruže.

Iako nisu u potpunosti otkrili čime će se baviti, Hren je pojasnio čime neće.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Josip Petrač– Nećemo se baviti lupkanjem i vrijeđanjem i otezanjem sjednica – rekao je Hren i dodao kako će se Majher baviti financijama i ekonomskim stvarima, Petrač će brinuti o osobama s invaliditetom, dok će se sam Hren posvetiti problemima mjesne samouprave.

Mnogi su uvjereni kako osnivanje ovog kluba znači dodatne tri ruke u Skupštini za Milana Bandića, posebice jer je Majher bila dio Bandićeve predsjedničke kampanje, a na dolazak Petrača u Skupštinu je inzistirao sam Bandić kod Milanovića. Kako doznajemo, Petrača se već neko vrijeme nije pozivalo na sjednice Kluba SDP-a, jer se u Klubu vjeruje kako preko njega cure informacije.

Za Hrena se po kuloarima priča da je kadar Mislava Žagara, koji se priklonio Milanu Bandiću.

Josip Petrač kazao kako nije zadovoljan radom Skupštine te je pokušao konkretizirati svoj rad.

– Hrenova i moja viđenja problema ljudi su identična, stoga smo osnovali ovaj klub – rekao je.

Treći krak ovog nezavisnog trokuta, Vesna Majher svoje razloge za pristupanje klubu nije mogla otkriti, jer je na bolovanju.