Andrija Mikulić novi-stari predsjednik Gradske skupštine

Gradska skupština je konstituirana, a s 26 glasova za, 20 protiv i 5 suzdržanih, HDZ-ov Andrija Mikulić nastavlja svoje predsjedanje drugim parlamentom u državi. No rasprava nije prošla bez kritika.

– Netko je zadnji put rekao kako za Mikulića ne može glasovati jer ga poznaje. Ja poznajem njegov rad u posljednjem mandatu i iz razloga što ga je obavljao loše, ja ga ne mogu podržati – izjavio je SDP-ov Zvane Brumnić.

– Prevarili ste birače, sklopili neprirodnu koaliciju, jedno ste pričali prije izbora- vi ste gradonačelniče obećavali referendum, a Bruna Esih rekla je kako nikada neće s vama zbog korupcije i klijentelizma- sad vidimo da to ništa nije bilo istina. Iz tih razloga nećemo podržati Mikulića – rekao je Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš.

Milan Bandić nije mu ostao dužan.

– Možemo ovdje ljepiti sve predizborne plakate pa ćemo vidjeti koliko se obećavalo, a koliko lagalo, ja sam šesti mandat osvojio, poslušajte moje pressice oko preimenovanja trga. Ne znam tko može biti protiv Trga Republike Hrvatske – odgovorio mu je Bandić.

Andrija Mikulić najavio je transparentan rad Gradske skupštine i otvoren za građane.