Alen Lochert se osvrnuo na propuste u organizaciji Adventa: Sve se može srušiti!

Gradski je zastupnik poručio gradskoj vlasti da promijene ime iz "Možemo" u "Ne možemo i ne znamo, pa improviziramo!".

FOTO: Press materijal

Proteklog je vikenda otvoren zagrebački Advent. I sve je idealno tek na prvi pogled, kažu iz zagrebačkog HSLS-a te dodaju kako propusta u organizaciji ima i previše.

– Ova gradska vlast, kao da sjedi u tenku T55 pa vidi samo ravno ispred sebe i ne vidi ništa drugo. I tako traži pozicije za grafite, kao ovaj na kojem stojimo i koji nagrđuje povijesnu cjelinu grada. Da gledaju okolo, vidjeli bi da su na zgradi koja se nalazi iza nas, a koju su suvlasnici obnovili prije potresa, četvrti kat i potkrovlje pričvršćeni gurtnama kako se taj gornji dio zgrade ne bi srušio – upozorio je gradski zastupnik Alen Lochert.

FOTO: Press materijal

Osim mogućnosti urušavanja zgrade, niti prostor oko nje nije osiguran onako kako bi trebao biti.

FOTO: Press materijal

– To je improvizacija koje je bila nužna za suvlasnike ove zgrade, ali čudno je da ova gradska vlast postavlja štandove baš ovdje gdje će prolaziti velika količina ljudi sljedećih 40tak dana. U slučaju da se dogodi blaži potres od onoga kojega smo imali, sve se ovo može srušiti. I mene zanima je li itko u gradskoj vlasti sto posto siguran da se to srušiti neće – pita se Lochert.

Za kraj predlažu da gradska vlast promjeni ime u ono koje bi bolje pristajalo njihovoj vladavini.

– Ništa to nije čudno, jer ova gradska vlast se bavi samo improvizacijama, to se vidi i po odvozu i zbrinjavanju otpada gdje je mjesečni trošak sada skuplji za tri i pol puta nego što je bio za vrijeme prošle gradske vlasti. I vrijeme je da ova gradska vlast promijeni svoje ime iz “Možemo” u “Ne možemo i ne znamo, pa improviziramo!” – poručio je gradski zastupnik.