3. HNL: Gorica i HAŠK slavili ulazak u rang ispred

Velika Gorica slavi drugoligaša

Autor i foto:: Vedran Tolić 5/31/2010 8:35

Trećeligaši Zapada su nakon 34 odigrana kola završili s prvenstvom. Nakon zadnjeg kola je jasno i tko točno ispada. Na vrhu je Gorica uvjerljivo osvojila titulu prvaka i osigurala ulazak u 2. HNL. Drugoplasirani je HAŠK, a momčad s Pešćenice također je osigurala ulazak u rang ispred. To je što se tiče vrha. Na dnu se tražio četvrti putnik za ispadanje, a sada je i on poznat. Uz već otpisane Istru, Maksimir i Špansko, poznat je i četvrti putnik za rang ispod. Riječ je o Jedinstvu iz Nedešćine. -.-NK Gorica-.-Gorica je prvak 3. HNLNakon poraza od Nehaja u ovom kolu, za trenera Roberta Palisku i njegove nogometaše je osigurana ulaznica za 4. HNL.

Gorica i HAŠK slave ulazak u 2. HNL

Oba kluba s vrha bila su uspješna. U Velikoj Gorici je vladala svečarska atmosfera. Nakon dugo vremena ponovno će se u središtu Turopolja igrati kvalitetan nogomet. Prije susreta je povjerenik lige Zdenko Živčić, u ime HNS-a, predao pehar. Drugoligaški rang velik je motiv za vodstvo kluba, ali ujedno još veća odgovornost. Gorica je ubilježila očekivanu pobjedu nad fenjerašom Istrom i na najbolji se način zahvalila svima koji su došli podržati klub. Susret nije ponudio previše zanimljiv nogomet, ali je nakon posljednjeg sudačkog zvižduka uslijedilo veliko slavlje proslave prvaka. Treba spomenuti i podršku navijačke skupine ‘Šljakeri’, a vjerujemo da će navijačima 2. HNL biti dodatni motiv za dolascima na utakmice.

Još u petak je HAŠK na domaćem terenu slavio nad Medulinom. Iako su gosti imali vodstvo od 2:0, domaćin je ubrzo konsolidirao redove i došao do pobjede. Kažu da je odlika velikih momčadi kada mogu preokrenuti rezultat u svoju korist. Upravo to je pošlo za nogom nogometašima trenera Krešimira Sunare. -.-Vedran Tolić-.-Detalj s utakmiceNakon susreta je uslijedila fešta do ranih jutarnjih sati. Dok su Gorica i HAŠK slavili, klubovi s dna su tugovali.

Vrapče uspješno zaokružilo sezonu

Uz već dva kluba s vrha, na trećoj stepenici se nalazi Vrapče. Fešta u Aleji Bologne je dugo potrajala, a trener Denis Bezer ponovno je potvrdio kvalitetu. S mladim igračkim kadrom napravio je pothvat i sezonu završio na odličnoj trećoj poziciji. Tko zna gdje bi im bio kraj da imaju normalne uvjete za treniranje. Bod kod Rovinja bio je dovoljan za zaokruživanje uspješne sezone.

Iako su još davnih dana Špansko i Maksimir osigurali ispadanje, ipak je bilo zanimljivo vidjeti što će ponuditi zadnjih 90 minuta. Tako su trener Špansko Draženko Prskalo i njegovi puleni došli do iznenađujuće pobjede kod Orijenta. Na taj su način Špančani okončali prvenstvo, koje je moglo biti uspješno da su tijekom prošle godine svi ozbiljnije pristupili. S nekolicinom juniora u sastavu Maksimir se našao na putu Vrbovcu, koji je s pet pogodaka umirio Obojčane. U oba zagrebačka kluba sada trebaju ‘sjesti za stol’ i što kvalitetnije se pripremiti za iduću sezonu u četvrtoligaškom društvu.

Rezultati 3. HNL Zapad, 34. kolo:

Rovinj – Vrapče 0:0, HAŠK – Medulin 1921 4:2, Gorica – Istra 2:0, Orijent – Špansko 2:3, Nehaj – Jedinstvo 5:0, Rudar – Crikvenica 2:1, Novalja – Grobničan 2:1, Zelina – Jadran 1:1, Vrbovec – Maksimir 5:1.

Konačna ljestvica 3. HNL Zapad:

1. Gorica (76), 2. HAŠK (70), 3. Vrapče (63), 4. Grobničan (60), 5. Nehaj (54), 6. Novalja (50), 7. Vrbovec (50), 8. Medulin 1921 (50), 9. Zelina (49), 10. Crikvenica (46), 11. Orijent (44), 12. Jadran (44), 13. Rudar (43), 14. Rovinj (41), 15. Jedinstvo (38), 16. Špansko (33), 17. Maksimir (26), 18. Istra (8).

Napomena: Prve dvije označene momčadi od iduće će se sezone natjecati u 2. HNL, dok će posljednja četiri označena kluba napustiti rang