Zagrebancija

Planinske panorame povodom Dana planete Zemlje

Autor:: Vrbovec.hr 4/22/2010 9:55

U povodu Dana planete Zemlja, u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec postavljena je izložba fotografija ”Planinske panorame” Dubravka Stipančeka.

Autor izložbe se dvadesetak godina aktivno bavi planinarenjem i fotografijom. Omiljeni motivi su mu flora, fauna i pejzaž. Fofografije Dubravka Stipančeka možete pogledati na http://picasaweb.google.com/d.stipancek.

Izložba je svečano otvorena u utorak, 20. travnja 2010. godine. Na početku je nazočne pozdravila Sanja Prijatelj, ravnateljica POU Vrbovec.

‘Na fotkama nemirni duh Dubravka Stipaničeka’

Autora izložbe i fotografije koje je izložio predstavio je njegov prijatelj, također zaljubljenik u planinarstvo i fotografiju Željko Gubijan.

On je ispričao zanimljivu priču o prvom planinarskom izletu na kojem je bio sa Dubravkom na Triglavu pred dvadesetak godina. Istaknuo je kako se na fotografijama prepoznaje nemirni duh Dubravka Stipančeka.

Gubijan je rekao kako je i ova izložba prigoda da se predstavi Planinarsko društvo Vrbovec koje samozatajno djeluje već trideset pet godina. Posebno je pozdravio prijatelje planinare koji su na ovu izložbu došli iz Zagreba i Bjelovara te gospodina Jadranka Mijalića, koji je bio inicijator osnutka Planinarskog društva Vrbovec 1975. godine.

Nazočnima se obratio i sam autor izloženih fotografija Dubravko Stipanček. Zahvalio je svima koji su pridonijeli realizaciji ove izložbe i istaknuo je kako mu je posebno drago da je izložba otvorena u povodu Dana planeta Zemlja.

Izložba otvorena do 21. svibnja 

Stipanček je svoj kratki govor završio nadom kako će ove fotografije možda potaknuti ljude koje će ih gledati, posebno mlade, da češće odlaze na izlete u prirodu.

U ime Grada Vrbovca, izložbu je otvorio Tomislav Pisačić, pročelnik za društvene djelatnosti, zahvalivši autoru na ovim prekrasnim fotografijama.

Otvaranje izložbe vodio je Želimir Štefanović, a za glazbeni ugođaj pobrinuli su se Tomislav Ružak, Viktorija Vidović, Ivona Prša i Patricija Jezerčić, učenici Osnovne glazbene škole Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Izložba se može razgledati do 21. svibnja 2010. godine.

 

Exit mobile version