Zagrebancija

Zaposlenici s lažnim diplomama već su dobili otkaz

Ivo Čović

Autor: 3/29/2011 13:56

Nakon ”maratonskog” dogovaranja o dnevnom redu, prijetnji povlačenjem svih točaka s dnevnog reda i na koncu SDP-ova popuštanja, gradski zastupnici suna aktualnom satu bili dosta blagi prema gradonačelniku Milanu Bandiću i predsjedniku Uprave Zagrebačkoh Holdinga Ivi Čoviću.

Najzanimljivije pitanje postavio je zastupnik Siniša Markulin, kojeg je zanimalo što se dogodilo sa 17 zaposlenika Holdinga, za koje je unutarnja kontrola ustanovila kako imaju krivotvorene diplome.

– S tim zaposlenicima se postupa sukladno propisima, a mislim da su već dobili otkaz. Činimo sve da unutarnji sustav kontrole bude maksimalno dobar – odgovorio mu je Čović.

Stanka Bačića zanimalo je dokle je došla realizacija malih komunalnih akcija i jesu li raspisani javni natječaji za njih.

– Sutra će se održati koordinacija, a za ovu godinu svi su mi predjednici vijeća gradskih četvrti dostavili svoje planove. Sve ide svojim tijekom i ja sam uvjeren da će se dovršiti ove godine, jer smo prije pet mjeseci donijeli planove – odgovorio je gradonačelnik.

HDZ-ova zastupnica Margareta Mađerić istaknula je kako će se s dolaskom toplih dana aktualizirati pitanje buke iz kafića.

– Kontaktirali su me stanari stambenog kompleksa u Martićevoj ulici u kojoj se nalazi noćni klub Kvak. Vikendom je buka iz tog kluba nepodnošljiva, a tamo se nalazi 30 stanova u kojima između ostalih stanuje 12 malodobne djece – iznijela je problem Mađerić i dodala kako postoji još jedan problem, a to je onaj nepropisnog parkiranja ispred noćnih klubova

Gradonačelnik joj je odgovorio kako je Grad nemoćan, jer je sanitarna inspekcija, koja je bila zadužena za problem buke, sada pod Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi.

Mađerić je još zanimalo na čemu je Holding uštedio prošle godine i ne kojim stavkama, na što joj je Čović odgovorio kako se uštedjelo na svim kategorijama osim na amortizaciji.

Daniru Bilić zanimalo je što se događa u Pučkom otvorenom učilištu i na Visokoj poslovnoj školi Zagre te poštivaju li se zakonske procedure pri izboru dekana i zapošljavanju. Bandić je odgovorio kako se danas bira novo upravno vijeće POU, nakon čega će se vidjeti što će dalje biti.

 

Exit mobile version