Zagrebancija

Zagrebački Caritas skuplja i dijeli udžbenike

Autor:: Maja Komljenović 6/8/2010 13:21

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha akcije naziva ‘Sačuvaj, podijeli, razveseli’, Caritas je odlučio i ove godine nastaviti u istom tonu. Prošle godine je skupljeno čak 6 569 udžbenika za 723 obitelji.

Udžbenici će se od 7. lipnja prikupljati na četiri lokacije u gradu Zagrebu – u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vlaškoj 36, u Caritasovom Područnom uredu u Selskoj cesti 165, u Caritasovom Područnom uredu u Aveniji Dubrava 220 te u Caritasovom područnom uredu u Gajnicama u Crnojezerskoj 20. Sve navedene podružnice udžbenike će primati od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Istodobno, u podružnicama u Selskoj i Aveniji Dubrava radnim danom od 9 do 16 prikupljeni rabljeni udžbenici dijelit će se onima kojima su potrebni.

Caritas organizira i prijevoz skupljenih udžbenika

Caritas poziva sve građane koji imaju školarce da se odazovu akciji, a naglašavaju da, ukoliko građani organiziraju prikupljanje udžbenika u školi, župi ili drugoj sredini, Caritas će za preuzimanje prikupljenih udžbenika organizirati prijevoz i dostavu u svoje podružnice.

Nema sumnje da će, uslijed recesije, građani s oduševljenjem dočekati svaku priliku da uštede. Školski udžbenici svake godine zadaju glavobolje slabijestojećim obiteljima, pogotovo onima s više djece. Prilično su skupi, a djeci su potrebni samo jednu godinu. Na ovaj način građani se rješavaju starih udžbenika koji najčešće samo zauzimaju prostor u stanu, ali i svojoj djeci pribavljaju udžbenike na najjeftiniji mogući način.

 

Exit mobile version