Zagrebancija

Vrlo opasna igra

Možda će vas hodanje po zaleđenom jezeru učiniti zvijezdom društvenih mreža, ali iza toga kriju se mnoge opasnosti. Svjesni su toga i Zagrepčani koje smo upitali, pa takvu vrstu hodanja ne prakticiraju.

– To ne bi nikome preporučio, jer može bit vrlo opasno. Ne bi nikada hodao po ledu, nije mi to napeto, a može biti smrtonosno – rekao je Zagrepčanin.

– Vrlo opasno, čak i po život, a mislim da to nije nikome u cilju. Posljedice su dugotrajne, i savjetujem svima da to ne rade – upozorila je starija sugrađanka.

– Meni to nije normalno, niti to rade normalne osobe – izjavila je Nika.

Iako su stručnjaci ovih dana upozoravali građane da ne hodaju po zaleđenim površinama, neki su se oglušili, pa su time ugrozili i vlastite živote. Mlađe generacije Zagrepčana očito nisu svjesni rizika koji krije zaleđeno jezero.

– Naravno da bi hodao, zašto ne? Zabavno je, a i rijetko se viđa. Ne mislim da je opasno, a da upadnem, valjda bi netko priskočio u pomoć – izjavio je mladić.

– Igrao sam hokej, pa smo znali čak igrati i po zaleđenim površinama, ali bio sam siguran jer sam vidio da je led debel – dodao je njegov prijatelj.

Ne dajte da vas naoko čvrst led zavara, a na umu uvijek imajte upozorenja stručnjaka. Snježna livada sigurno je bolji izbor za igru od zaleđenog jezera.

 

Exit mobile version