Zagrebancija

Tonći Lazibat novi dekan Ekonomskog fakulteta

Autor:: Tanja Molvarec 5/18/2010 16:21

Tonći Lazibat, profesor s Katedre za trgovinu, novoizabrani je dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće dvogodišnje mandatno razdoblje. Lazibata su odabrala 82 člana od 153 člana Fakultetskog vijeća koji su prisustvovali sjednici. Njegova protivnica u drugom krugu bila je Vesna Vašiček koja je osvojila 60 glasova. Izborno povjerenstvo osam je glasačkih listića proglasilo nevažećima.

Podsjetimo, prijašnji dekan fakulteta Darko Tipurić smjenjen je nakon što je sveučilišno povjerenstvo u izvješću o Međunarodnoj ljetnoj školi navelo kako ona nije bila organizirana prema zakonu.

Fakultetsko vijeće u širem sastavu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o izboru novog dekana odlučilo je tajnim glasovanjem.

Tijelo koje odlučuje o izboru dekana ima 158 članova, a sastavljeno je od aktualnog dekana, svih nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju, pet nastavnika izabranih u nastavno zvanje, sedam asistenata i viših asistenata, tri predstavnika znanstvenih novaka, te 24 studenata.

Dekan će novu dužost preuzeti početkom lipnja ove godine.

 

Exit mobile version