Zagrebancija

Tjedan dana lutkarskih predstava za mališane

Međunarodni festival kazališta lutaka

Autor: Stephanie Pojatina 9/3/2013 16:59

U subotu, 7. rujna, počinje 46. međunarodni festival kazališta lutaka ‘Pupteatra Internacia Festivalo’. Kulturni centar Travno priredio je tjedan dana zabave i smijeha za mališane te njihove obitelji. Na ovogodišnjem festivalu očekuje nas dvadesetak lutkarskih kazališta iz desetak različitih zemalja. Brojni autori i glumci iz Kine, Rusije, Poljske, Češke, Slovenije, Hrvatske i mnogih drugih zemalja oživjet će lutke i poigrati se čarobnim pričama. Osim zanimljivih lutkarskih predstava i izložbi dječjih radova, očekuju nas zabavne lutkarske radionice za djecu i odrasle. Kako bi uživali u bogatom kazališnom i popratnom programu, posjetitelji će morati izdvojiti svega pet kuna za ulaznicu.

– Ove godine očekujemo što više djece jer je veći dio programa upravo namijenjen njima. U organizaciji s Gradom i sponzorima, cijena karata za djecu će biti pet kuna, a za nas nešto starije trideset kuna – rekao je predsjednik festivala, Josip Forjan.

Ove godine na repertoaru sedam je zemalja s više od dvadeset predstava te sedam izložbi na nekoliko lokacija. Iako je budžet manji nego prijašnjih godina, organizatori su zadovoljni s ishodom.

– Na raspolaganju imamo manje novaca nego prošle godine, u manjku smo oko 65.000 kuna, zato smo bili prisiljeni skratiti program i dane festivala, ali smo zadovoljni ishodom. Svaki je dan ‘nabijen’ s pregršt zanimljivosti, tako da djeca i stariji mogu pronaći nešto za sebe – istaknuo je Forjan.

Što se tiče glavnog programa, najviše je preporuka dobila predstava Carmen s kojom će se  festival otvoriti. Ovu predstavu možete pogledati u utorak, 10. rujna, na svečanom otvorenju 46. PIF-a, u 18 sati.

 

Exit mobile version