Zagrebancija

Svi u Zapruđe na sportsko-glazbeno-filmsku zabavu

Autor:: Vedran Tolić 5/4/2010 19:57

Kao i svake godine, s toplijim danima stiže i tjedan zabave za stanovnike Zapruđa, novozagrebačkog naselja. Ove godine, u periodu od 10. do 16. svibnja održat će se 11. po redu ‘Dani Zapruđa’. Sve će početi tjednom dokumentarnog filma, a za vikend će se nastaviti glazbeno-sportskim programom. U vrijeme recesije organizatori su uložili maksimalan trud, a dovođenjem brojnih izvođača zaslužuju svako poštovanje.

‘Pozdrav Azri’ predvodi glazbeni program

Glazbeni program, pod imenom ‘Zapruđe uživo’, vjerojatno je većini najzanimljiviji. Stoga treba reći da je subota rezervirana za bend ‘Pozdrav Azri’, a vjerujemo kako će, kao što obično biva, publika ponovno doći u velikom broju. Sljedeći ‘junaci’ čine bend: Boris Leiner, Mišo Hrnjak, Miljan Bakić, Žan Jakopač, Domagoj Vorberger, Davorin Bogović, Renato Metessi. Dobra zabava uz poznate hitove je zagarantirana. Nedjelju će predvoditi u večernjem terminu ‘Tri band’, koji izvodi obrade ZZ Topa i AC/DC. Uz već spomenute bendove, na pozornici će se izmjenjivati brojni izvođači, a za više informacija posjetite službenu internetsku stranicu dana Zapruđa.

U sklopu manifestacije ‘Dani Zapruđa’ održat će se, sada već poznati, malonogometni turnir. Turnir se održava 15. i 16. svibnja na betonskom igralištu pored osnovne škole u novozagrebačkom naselju. Igra se 5+1, a po ekipama se može prijaviti maksimalno 10 igrača i voditelj. Kotizacija iznosi 700 kuna. Nagrada za prvo mjesto donosi 6.000, drugo 2.000 i treće 1.000 kuna. Za prva tri mjesta osigurani su i pehari, te nagrade za najboljeg igrača i vratara. Više informacija možete dobiti na sljedećim brojevima: 091/ 982 7899 (Brodarić) i 091/ 519 3321 (Rubčić).

Odlična filmska ponuda

Novost ove godine je ‘Tjedan dokumentarnog i kratkog filma’, koji će se održati u hrvatskom domu u Zapruđu. Tjedan filma trajat će od 10. do 14. svibnja, a projekcije će se održavati u periodu od 18.30 do 23.00 sati. Prvi dan svečano će biti otvoren uz nastup Maje Vučić i glazbenu pratnju profesorice Olge Vukomanović Tarbuk na glasoviru. Uvodno slovo i najavu obavit će Đelo Hadžiselimović.

Raspored projekcija:

Ponedjeljak (ulazak moguć samo uz pozivnicu): ‘Slučajni sin’ (Tomislav Mršić, Robert Zuber), ‘Tulum’ (Dalibor Matanić), ‘Ritam rock plemena’ (Bernardin Modrić)

Utorak: ‘Tri ljubavne priče’ (Snježana Tribuson), ‘Poštar s naslovne strane’ (Tomislav Mršić, Tomislav Topić), ‘Kao da je bilo jučer – EKV’ (Dušan Vesić)

Srijeda: ‘Frenki i Buki’ (Branko Ištvančić), ‘Pretty Dyana’ (Boris Mitić), ‘Ulica grafita’ (Sergej Krešo)

Četvrtak: ‘Posjet čovječuljka’ (Bernardin Modrić), ‘Posao snova’ (Danijela Majstorović), ‘Punk’s not dead’ (Susan Dynner)

Petak: ‘Balkan market’ (Igor Sanjević, Dušan Vojvodić), ‘Knjiga rekorda šutke’ (Aleksandar Manić), ‘The Clash’ (Joe Strummer story)

Projekcije smo poredali kronološki, s tim da prva, kao što smo prethodno napisali, počinje u 18.30 sati. Treba izdvojiti i gostovanje autora, kao što su Bernardin Modrić, Boris Mitić, Igor Sanjević, Dušan Vojvodić i Tomislav Mršić, koji će publici ispričati o svojem radu i najaviti aktualne dnevne projekcije.

Bit će živo u ovom novozagrebačkom naselju idući tjedan. Mali nogomet, filmske projekcije i glazbeni program najbolji su povod za dobru zabavu i druženje. Još kada se spoje povoljne cijene pića i hrane, ostaje samo jedno – posjetiti Zapruđe!

 

Exit mobile version