Zagrebancija

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Društvenog doma Čučerje

Polaganjem kamena temeljca svečano je obilježen početak radova na izgradnji novog objekta Društvenog doma Čučerje. Projekt izgradnje krenuo je prije dvije godine:
– Nalazimo se u centru gdje je bio Društveni dom Čučerje. Cijeli projekt je počeo prije dvije godine, nakon potresa, gdje smo izgubili Dom koji je bio naše okupljalište, gdje su naši mještani i udruge mogli raditi i međusobno se družiti. Kako je Dom stradao u potresu bilo je potrebno srušiti postojeći i bilo je potrebno pribaviti svu dokumentaciju kako bi se izgradio novi, rekao je Stjepan Pintur, Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Čučerje
Poslije potresa odmah se krenulo u sanaciju, rekao je Predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava Ilija Sliško
– Zadovoljni smo s brzinom projekta, zahvalio bih se i projektantima na njihovom radu. Godinu dana je rok za završetak radova, nadam se da će to biti tako, a i ako ne bude glavno je da se krene.
Radove vrijedne oko 10 milijuna kuna je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević
– Ovdje je bilo srce potresa, epicentar, potresa koji je potpuno promijenio život i povijest Grada Zagreba i ono što je u tom potresu, osim obiteljskih kuća stradalo, je i ovaj dom. On je bio centar društvenog života Čučerja gdje su mnoge kulturne, sportske i druge udruge održavale svoje aktivnosti, tu je bio i centar Mjesne samouprave gdje su se održavale sjednice i u tom smislu šteta je da je toliko prošlo, ali kad smo došli odmah smo prionuli poslu kako bi se pokrenuli projekti, da se sruši, ali i izgradi novi Društveni dom.
Exit mobile version