Zagrebancija

STOP BETONIZACIJI DONJEG GRADA: Potrebno manje stambenih objekata, a više zelenih površina

Građani smatraju kako stambenih objekata ima i previše te žele stati na kraj betonizaciji tog dijela grada. Iz tog razloga obratili su se svom Mjesnom odboru, koji su ih spremno podržali.

– Tražimo sprječavanje izmjene GUP-a u im zabrinutih građana, s obzirom na nedavna saznanja da je podnesen zahtjev za izmjenom GUP-a, da se ta čestica koja je planirana za izgradnju sportsko- rekreacijske zone bez gradnje, zapravo pretvori u stambeni objekt. Naravno, građani su time ogorčeni jer je u proteklih desetak godina tamo izgrađeno 700 novih stanova, a nije uređena nijedna zelena površina, niti jedan park gdje bi ljudi mogli provoditi svoje slobodno vrijeme u nekoj rekreaciji, a gdje bi se djeca mogla igrati. Jedini park koji imamo je onaj u Šubićevoj ulici u koji smo mi utrošili znatna sredstva, oko 640.000 kuna, kroz male komunalne akcije – objasnio je Nedjeljko Tudja, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kralj Zvonimir.

Ako ne uspiju utjecati na sprječavanje izmjene GUP-a primorani su, ističe Tudja, poduzeti druge potrebne mjere.

– U razgovoru s građanima, kupcima tih stanova, koji su prilikom kupnje dobili informaciju da će biti izgrađena sportsko-rekreacijska zona, što ih je dodatno motiviralo da upravo u tom području kupe stan, postoji onaj drugi dio priče, to je kroz Zakon o zaštiti potrošača. Onda u principu nisu dobili ono što je najavi bilo rečeno – zaključio je Tudja.

Exit mobile version