Zagrebancija

Sporazumom o partnerstvu protiv nezaposlenosti

Autor: Martin Pulić 12/2/2010 12:50

Smanjiti nezaposlenost i ”prijetnje” od nove nezaposlenosti cilj je Sporazuma o partnerstvu za zapošljavanje koji su u četvrtak u zgradi Gradske uprave potpisali gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica Podružne službe Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vesna Matijašević te osnivači Lokalnog partnerstva za zapošljavanje grada Zagreba.

Članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Zagreb, Razvojna agencija Zagreb – TPZ, Obrtnička komora Zagreb, Hrvatska gospodarska komora – komora Zagreb, Hrvatska udruga poslodavaca, predstavnici poslodavaca, obrazovnih institucija, udruga i sindikalnih središnjica.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje, tvrde potpisnici sporazuma, postaje ključni pokretač lokalnog razvoja i predstavlja bitan čimbenik u mogućnostima korištenja Europskih socijalnih i strukturnih fondova.

– Žao mi je da do ovog sporazuma nije došlo prije – istaknuo je Milan Bandić i dodao da je smanjenje 10 milijuna kuna poticaja za obrt i zanatstvo bilo greška koja će biti ispravljena.

Heidelore Rathgen, glavna konzultantica projekta istakla je da je za uspjeh projekta nužno da ga svi koji rade na njemu osjete kao svoj.

– Moramo pripremiti strategiju razvoja zapošljavanja. Do srpnja iduće godine imat ćemo etablirano partnerstvo – kazala je Vesna Matijašević.

 

Exit mobile version