Zagrebancija

Skupština Holdinga prihvatila minus od 51 mil. kn

Upravna zgrada Zagrebačkog holdinga

Autori: , Sanjin Španović 11/22/2010 15:53

Nakon što je NO Holdinga uvjetno prihvatio Poslovno izvješće Uprave Zagrebačkog holdinga za prvih šest mjeseci ove godine, Skupština Holdinga sa devet glasova za (Velimir Srića iz HSLS-a nije nazočio) i jednim protiv, onim Jasena Mesića iz HDZ-a prihvatila je to izvješće Kao što smo i ranije izvješćivali u prvih šest mjeseci Holding je zabilježio minus od 51 milijuna kuna..

Izvješće će Ivo Čović u ime Uprave Holdinga braniti na idućoj sjednici Skupštine Grada Zagreba.

Davor Bernardić: U problemu smo zbog ponašanja Gradske Uprave 

Predsjednik Skupštine Holdinga Davor Bernardić (SDP) kaže kako nije to toliko strašan podatak kako na prvu izgleda.

– Bilo bi dobro da taj minus bude i do kraja godine takav, ali nažalost biti će puno veći – kaže nam Bernardić. Podsjetili smo ga da se priča o cifri od pola milijarde kuna.

– O tome ne bih nagađao, samo ću reći da je Vlada sve jedinice lokalne samouprave, pa i Zagreb gurnula u probleme, a bolje neće biti niti iduće godine. Ipak, Zagreb jest smanjio proračun 17 posto što država nije. Uz to važno je napomenuti da je najveći minus generiran kroz ZET i Podružnicu za upravljanje športskim objektima koji su u potpunom financijskom odnosu sa gradom Zagreb. Ostale podružnice funkcioniraju više manje dobro, a relativne probleme imaju oni koji također ovise o financijama grada Zagreba što je uostalom i zaključak agencije S&P – kaže Bernardić.

No, podsjetili smo ga da u tom zaključku piše da su kao razlog lošeg stanja naveli odnos Skupštine i Gradske Uprave.

– Probleme koje imamo nisu riješili Grad i Holding. Mi se za ovu situaciju ne osjećamo odgovorni jer to je sve radio bivši predsjednik Skupštine koji je bio i jedini član (Milan Bandić op.a). Ali da osjećam odgovornost, to apsolutno – dodaje Bernardić.

Jasen Mesić: Sve u padu u Holdingu osim zapošljavanja

Jasen Mesić pak tvrdi kako izvješće nije zaslužilo da se prihvati jer “uz minus od 51 milijun kuna ne postoje parametri koji pokazuju da će biti bolje do kraja godine”.

– Parametri svih podružnica su u padu i svi su ispod plana od lani, doduše osim onog o zapošljavanju koji je u porastu. Ako je takav plan za prvih šest, situacija će biti dramatičnija i gora na kraju godine. Bez obzira što Grad što ne dotira ono što je Holding planirao, istovremeno sama Uprava Holdinga nije ništa poduzela – kaže Mesić i dodaje:

– Bez obizra što je samo bio Milan Bandić Skupština Holdinga u prvih šest mjeseci, svi mi smo išli u ove promjene oko proširenja Skupštine da situacija bude bolja, a to sada nije tako i zato Uprava nije zavrijedila moje povjerenje – kaže Mesić.

 

Exit mobile version