Zagrebancija

SJEDNICA ODBORA ZA JAVNA PRIZNANJA: Predsjednik Odbora Andrija Mikulić najavljuje promjene

Odboru za javna priznanja prijavljene su 24 prijave za prihvaćanje pokroviteljstva, od kojih neke traže počasno pokroviteljstvo, odnosno bez financijskih sredstava, a neke potporu putem istih. No, pojedini članovi Odbora više su bili zainteresirani za kriterije koji dovode do nesrazmjera u financijskim pokroviteljstvima.

– Ovdje vidimo jednu vrstu neravnoteže u dodjeli sredstava, dakle, u rasponu od tri tisuće kuna do 145.000 kuna. Postavlja se pitanje kako uravnotežiti te kriterije, posebice zbog činjenice da su neke manifestacije prošle godine dobile veća sredstva, a ove godine značajno manja – primijetio je Zlatko Hasanbegović, član Odbora za javna priznanja.

– Kao predsjednik Gradske skupštine molio bih da se materijali proučavaju, to je minimum koji članovi Odbora moraju učiniti, a onda nećemo voditi debate o tri, pet ili deset tisuća kuna. Na vama je da kažete koji iznos predlažete, zbog toga smo ovdje. Tvrdim da je predloženo s obzirom na povijest i dinamiku. Morate shvatiti razlike između kampanje i manifestacije. Radi se o kategorizaciji događaja koja sa sobom nešto nosi – objasnio je Andrija Mikulić, predsjednik Odbora za javna priznanja.

Iz razloga jer je u programu za međugradsku suradnju, dugogodišnju vezu između Gradova Omiša i Zagreba, Gradska skupština podržat će s najviših 145.000 kuna.

– Omiš je tradicija, a zbog toga što se radi o velikom iznosu tražio sam da mi se da na uvid specifikacija troškova. Kad sam je proučio, vidio sam da je malen udio za honorare voditelja, a najveći trošak koji iznosi oko 110.000 kuna odnosi se za smještaj izvođača i sudionika na manifestaciji. Oni će biti smješteni u hotelu, a cijena je više nego povoljna, s obzirom na broj ljudi – dodao je Mikulić.

Kako ovakvih nesuglasica vezanih za financijska pokroviteljstva ubuduće ne bi bilo, Mikulić najavljuje kako će doći do promjena.

– U prošlom sazivu smo to započeli i ne treba stati na tome. Ići ćemo na izradu kriterija te ćemo onda imati predloške. Sve će biti u posebnim datotekama i onda kad se svi podaci ubace unutra, izbacuju se bodovi. Tako ćemo dobiti idejno rješenje o kojim će se iznosima raditi – zaključio je Mikulić.

 

 

Exit mobile version