Zagrebancija

Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel kližu na 50. rođendanu Zlatne piruete!

Toliko je još dana ostalo do novog velikog klizačkog spektakla koji će se od 6. do 9. prosinca ove godine još jednom održati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

– Od 6. do 9. prosinca u Zagrebu se održava 50. Zlatna pirueta, a na ovom jubilarnom izdanju očekujemo da će natjecanje biti jače i ljepše nego ikada do sada. S veseljem ćemo pozdraviti olimpijske, svjetske i europske pobjednike, a posebno nas raduje što će na svečanom otvaranju natjecanja, u srijedu 6. prosinca od 18 sati između ostalih nastupiti i naše najpoznatije klizačice svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak i Idora Hegel – otkrila je direktorica natjecanja i sama bivša klizačica koja je nastupala na Piruetama, Melita Juratek Cipek.

Idora koja proteklih godina s obitelji živi u Americi, samo zbog ovog velikog rođendana Piruete doći će 5. prosinca u svoj Zagreb, a dan kasnije, nakon dugo vremena ponovno će obuti klizaljke, baš kao i legendarna Sanda Dubravčić Šimunjak. Posljednji put ove dvije bivše klizačice zajedno su na led stale na otvaranju Europskog prvenstva u Zagrebu 2013. godine, a sada će to ponovno napraviti na natjecanju na kojemu su godinama oduševljavale ljubitelje klizanja.

Po prvi put ovo natjecanje iz ISU Challenger serije, uz više od 100 klizačica i klizača seniorske konkurencije i niza najvećih svjetskih zvijezda, u programu će imati i natjecanje juniora, a baš oni će 6. prosinca otvoriti natjecateljski dio 50. Zlatne piruete Zagreba.

Izvor: www.croskate.hr

Exit mobile version