Zagrebancija

S tri milijuna kuna bi oživio prostor Kina Kalnik

Autor: Sarah Srdar 4/21/2015 13:00

Prostore nekad popularnog Kina Kalnik nagrizao je zub vremena. Oko 740 metara kvadratnih prostora na zagrebačkom Črnomercu propada, a istovremeno se plaća najam prostora za rad mjesne samouprave.

– Ovdje bi moglo biti žarište kulturnog života. Ideja je ovdje smjestiti neka kazališta, Centar za kulturu i film August Cesarec i neke udruge mladih koje djeluju na prostoru Črnomerca – objašnjava Josip Jelić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Črnomerec.

Obnovom bi ovaj prostor oživio uspavani Črnomerec. Prema idejnom projektu, koji je napravljen ‘pro bono’, na krovu bivšeg kina, nalazila bi se ljetna terasa.

– Terasa bi bila poluzatvorenog tipa i mogla bi zadovoljiti sve potrebe. Napravili bismo pozornicu i stotinjak sjedećih mjesta. Dio prostora bi bio natkriven, a dio bi imao pomičan krov – kaže Jelić.

Iako bi prema prvom nacrtu iz Grada za radove trebalo izdvojiti oko šest milijuna kuna, iz Vijeća Gradske četvrti Črnomerec tvrde kako je potrebno upola manje sredstava – s tri milijuna kuna bi se zadovoljile sve potrebe.

– Prostor Mjesnog odbora Bartol Kašić je u povratu i plaćamo najam da bi bili u posjedu, a multifunkcionalna dvorana u ovom zapadnom dijelu grada ne postoji. Pozvat ćemo gradonačelnika Milana Bandića da izađe u susret građanima i da nam pomogne da uredimo ovaj prostor – dodaje Darko Klasić, član Vijeća Gradske četvrti Črnomerec.

Već u ovoj godini, iz sredstava Malih komunalnih akcija s 200 tisuća kuna pokrit će se troškovi sanacije krovišta Kina Kalnik kako bi se prostor očuvao i kako bi ulaganja Grada za revitalizaciju prostora u nadolazećim razdobljima bila manja.

 

Exit mobile version