Zagrebancija

Reciklažno dvorište na Črnomercu se izmješta nakon što su stanovnici skupili 600 potpisa

Foto: Zagrebancija.com

Mobilno reciklažno dvorište otvoreno na takozvanoj Opatičkoj livadi u Ulici Črnomerec se takoreći nije ni otvorilo, a već seli na novu lokaciju. Naime, Grad Zagreb i Čistoća su odlučili postaviti reciklažno dvorište na lokaciju na kojoj stanovnici žele dječji park pa su se pobunili i prosvjedom tražili njegovo izmještanje.

Vijeće Gradske četvrti Črnomerec dalo je prijedloge za tri lokacije na koje bi se ovo movilno reciklažno dvorište trebalo izmijestiti. To su: Gradiščanska ulica (iza Doma zdravlja Zagreb zapad), Ilica iza kbr. 231 te „Ciglana“ (prostor tržnice). Sve što se sada čeka je odluka Čistoće i Grada Zagreba, ali poznato je da bi to preseljenja trebalo doći kroz 14 dana.

“Mi nismo bili protiv reciklažnog dvorišta, već protiv toga da se postavi na ovoj lokaciji. Ulaz u reciklažno dvorište je s autobusne stanice i sve skupa nije dobro izvedeno, a i na ovoj livadi želimo dječji park i igralište, a ne reciklažno dvorište”, kazao je stanovnik Črnomerca Mladen Salajster.

Foto: Zagrebancija.com

Iza građana su, osim gradskog zastupnika Darka Klasića stali mjesni odbor, kao i Vijeće Gradske četvrti Črnomerec.

“Nadamos se da će proces preseljenja biti brz i po planu. Ovo je primjer da mjesna samouprava može biti efikasna i da se građani imaju kome obratiti”, ističe Hrvoje Sedmak, član Vijeća Mjesnog odbora Sveti Duh.

Stanari su za izmještanje mobilnog reciklažnog dvorišta skupili čak 600 potpisa, a sada se nastavljaju boriti za još neke detalje, a parola im je “Put do škole je ruski rulet”.

“Dio Ulice Črnomerec nema ni nogostup, a kao problem se uvijek navode imovinsko – pravni poslovi koji se mogu riješiti kad postoji volja”, komentira Sedmak.

Foto: Zagrebancija.com

Na području Grada Zagreba nalazi se 20 reciklažnih dvorišta, od čega je 9 mobilnih, a posljednje je, uz ovo na Črnomercu otvoreno u Šestinama u Podsljemenu.

Exit mobile version