Zagrebancija

Radovi u Ulici grada Mainza trajat će narednih 60 dana

Iako je ljeto na izmaku, kraj se radovima na zagrebačkim prometnicama ne nazire kraju. Na red je došla i Ulica grada Mainza, točnije druga faza radova na dionici od Slovenske do Reljkovićeve ulice.

– Dolazi jesen, ali neke stvari još moramo odraditi. Rok je 90 dana, ali nadam se da ćemo ranije od toga završiti i naći se na istom mjestu za 60 dana, odnosno početkom mjeseca studenoga – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Vrijednost je ove investicije milijun i 700 tisuća kuna.

– S obzirom na stanje kolničke konstrukcije, planira se obnova svih prometnih površina. Riječ je o obostranim nogostupima, parkiralištima te kolniku s oborinskom odvodnjom. Obnovit će se i promet u mirovanju, javna parkirališta, njih ukupno 80 – kazao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za ceste.

Vijeće mjesnog odbora Ban Keglević i Vijeće gradske četvrti Črnomerec u koordinaciji su s Gradom još prošle godine započeli rješavanje ovog prometnog problema.

– Rješavanjem ovog djela koji još nije bio uređen, završili smo s glavnim radovima na poboljšanju prometne infrastrukture na južnom dijelu Črnomerca – poručio je Josip Jelić, predsjednik VGČ Črnomerec. 

Ne preostaje nam ništa drugo, nego u sljedećih se 60, a možda i 90 dana, naoružati strpljenjem i naravno – oprezom.

Exit mobile version