Zagrebancija

Primorac uživao u čvarcima i kulenima

Autor:: Tina Fišić 11/29/2009 19:13

Tomislav Galović, proizvođač najpoznatijeg slavonskog proizvoda, Domaći kulin Galović, na zagrebački asfalt je unio pravi duh Slavonije. Danas se u prostoru zagrebačkog Movie Pub-a, okupilo se oko 400 prijatelja i poslovnih partnera u ugodnoj obiteljskoj atmosferi.

U 13 sati je, pod nazivom ‘Slavonski svinjokoljski ručak’ započela prava slavonska veselica sa autohtonim slavonskim jelima, pićima, muzikom i ugođajem. Sva jela koja se u istočnoj Hrvatskoj pripremaju za vrijeme kolinja su bila obilato prisutna na švedskom stolu usred Zagreba. Pjesma i veselje trajalo je do noćnih sati.

Tomislav Galović, prvi je zaštitio kulen kao autohtoni Hrvatski proizvod prije 12 godina. Odonda se pod njegovim vodstvom, po tradicionalnom receptu obitelji Galović, stvaraju najukusniji kuleni i ostala jela. Galovićev kulen tako je otvorio put i drugim proizvodima, poput paškog sira i istarskog pršuta, koji su tri godine poslije, također dobili to visoko međunarodno priznanje kvalitete.

– Emocionalni odnos potrošača prema proizvodu, to je brand -rekao nam je taj skromni Slavonac dok su njegovi gosti slasno jeli domaće delicije.

Na ručku su se okupile mnoge Zagrebačke face, od kandidata za predsjednika Republike Hrvatske Dragana Primorca, preko raznih političara, glumaca,urednika,direktora…većinom bliskih prijatelja obitelji Galović .

>>POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

– Drago mi je što je naša Slavonija došla u Zagreb te što gospodin Galović na ovakav način promovira našu slavonsku tradiciju -komentirala je obiteljska prijateljica Irina Jozić.

Simpatični glumac Špiro Guberina kazao je da jako voli druženja s dragim ljudima, i ovakve manifestacije, te da ga lijepe žene i fina pića pretvaraju u mlađeg čovjeka.

– Ovakva slavlja su uvijek bila prigoda da se ljudi okupe i rade za vlastito dobro. Lijepo je što gospodin Galović još uvijek pokušava zadržati duh toga vremena- oduševljeno je komentirala Željka Antunović .

Ugodna obiteljska atmosfera, veseli i siti gosti obilježili su ovu atipičnu nedjelju u Zagrebu.

 

Exit mobile version