Zagrebancija

Primorac kršio pravilnik o izbornom oglašavanju

Primorac je postavio plakat na pročelju zgrade

Autor:: Elena Grassi 12/16/2009 8:24

Dragan Primorac prekršio je jučer odredbe Pravilnika o predizbornom oglašavanju na otvorenim površinama, kojeg je uoči izbora donijela Gradska uprava. Zbog toga su tijekom jučerašnjeg popodneva morali reagirati i komunalni redari.


Naime, Primorac je na balkonu HSP-a na križanju Žerjavićeve i Gundulićeve ulice postavio svoju oglasnu ceradu što je u naputku jasno označeno da je zabranjeno. Portal Zagrebancija.com primjetio je ovaj plakat, te ga je uspio fotografirati prije nego što je plakat uklonjen.


Nakon našeg upita Odjelu za komunalno redastvo, na teren su jučer izašli komunalni redari. Načelnik odjela za komunalno redartstvo Goran Bošnjak za Zagrebancija.com rekao je kako ipak neće biti kazni za Primorca.


– Nakon prijave komunalnom redarstvu Primorčev izborni stožer je upozoren na prekršaj. Oni sami su uklonili sporni oglasni predmet, pa zbog brze reakcije i suradnje neće snositi nikakve dodatne kazne – rekao je Bošnjak.


Osim Primorca u istoj ulici, duž cijelog zelenog vala na stablima se oglašava i Boris Mikšić. No, kako su nam objasnili u Gradskoj upravi Mikšić tim, tzv. sandwich panoima ne krši odredbe Pravilnika.


Unatoč velikom minusu u kojem se nalazi, Grad je dozvolio besplatno oglašavanje oko stupova javne rasvjete i stabala ili na stupovima javne rasvjete s nosačima i to bez ikakve naknade. Tako je Mikšićevo postavljanje panoa na stablima potpuno legalno i besplatno.


Jedini trošak kojeg kandidati snose je onaj uklanjana plakata koji iznosi svega 12 kuna po komadu i to u slučaju da oni sami ne uklone plakate nakon kampanje.

 

Exit mobile version