Zagrebancija

Prijatelji životinja šokirali prolaznike

Aktivisti Prijatelja životinja šokirali su velik broj prolaznika Cvjetnoga trga nudeći degustaciju „psećega mesa”. Naime, na popularnom zagrebačkom trgu širio se miris mesa s roštilja, a plakati i leci na prigodnom štandu ukazali su da roštiljaju meso, i to meso – psa.

Na reklamama se mogao vidjeti natpis „Elwood’s organic dog meat”, koji je upućivao da nude ukusno meso psa organskog podrijetla. Naravno, nudili su veganske burgere, a cijela „podvala” bila je poticaj prolaznicima da se zapitaju zašto im nije u redu pojesti burger od psa, ali jedu meso jednako inteligentnih i svjesnih životinja poput svinja i krava.

„Reakcije gotovo svih prolaznika na ideju roštilja sa psećim mesom bile su jednake – šok, nevjerica, zgražanje i pokušaj uvjeravanja da to nije etično. Posebno su se zgrozili oni koji su prolazili sa psima. Kada smo im ukazali na činjenicu da mogu živjeti bez svjesnog izazivanja patnje i ostalim životinjama, brzo su nam oprostili i prihvatili našu degustaciju kao neslanu šalu u svrhu edukacije, ” izjavili su Prijatelji životinja.
Exit mobile version