Zagrebancija

Poznati zelinski `mužikaš` brutalno pretučen

Autor:: Vesna Milkić 5/3/2010 9:23

U nedjelju, 2. svibnja u jutarnjim satima, na ribnjaku Mokrica kod Novog Mjesta brutalno je pretučen poznati zelinski glazbenik i zabavljač, ‘stari mužikaš’ Stjepan Petak Šešo.

Prema izjavama očevidaca s leđa ga je napala skupina ljudi, gdje mu je jedan od njih zadao udarac tupim predmetom u glavu, a nakon što je pao na zemlju, ostala trojica su ga ‘iscipelarila’ i nanijela mu teške ozljede. Za napad je osumnjičen 40-godišnji S.M te još dvojica muškaraca čiji identitet za sada nije poznat.

Ozlijeđenom čovjeku u pomoć su priskočili N.S. (50), kojemu je izmjereno 0,44 promila alkohola u krvi, S.P. (59) sa 1,3 promila i B.N. (45) sa 1,76 promila alkohola.

Mužikaš je odmah prevezen Kliničku bolnicu Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Prema današnjoj izjavi njegovog sina, zadobio je teške povrede glave, hitno je operiran i još je bez svijesti. Trenutno je još uvijek u životnoj opasnosti.

Policajci koji su nakon dojave o tučnjavi došli na mjesto događaja, zatekli su N.S koji je lakše ozlijeđen, ali je odbio liječničku pomoć te S.P. i B.N. koji nisu ozlijeđeni.

U službene prostorije nešto kasnije doveli su pijanog S.M. sa 1,35 promila alkohola, za kojeg se sumnja da je također pretukao Šešu. Zbog pijanstva je zadržan u prostorijama Jedinice za zadržavanje.

Šešo je, inače ‘mužikaš’ poznat u društvu kao miroljubiv i veseo čovjek, uvijek spreman na pjesmu i zabavu.  Je li napadnut ciljano ili je samo slučajna žrtva razularene skupine koja je cijelu večer prije nemilog događaja tražila kavgu i koju su u nekoliko navrata morali smirivati organizatori veselice, ostaje da se utvrdi.

Napadnut na tradicionalnoj veselici

Da podsjetimo, športsko ribolovno društvo Zelina već tradicionalno svakog 1. svibnja organizira veselicu prigodom otvorenja ribolovne sezone na ribnjaku Mokrica u Novom Mjestu pored Zeline. Radi se o mjestu koje više ne koriste samo članovi ribolovnog društva, već je preraslo u poznato obiteljsko izletište, mjesto gdje dolaze ljudi željni čiste, netaknute prirode, gdje dolaze obitelji s malom djecom budući je izgrađeno lijepo dječje igralište, opremljeno rekvizitima za zabavu najmlađih posjetitelja.

I ove godine upriličena je veselica u subotu 1. svibnja, posjetitelji su mogli uživati u fiš paprikašu, filekima, pečenom odojku ili roštilju, zabaviti se uz domaću glazbu.

Očito nekim posjetiteljima zabava i pjesma nisu bili cilj već su tražili žrtvu, a izgleda da je to ovaj put bio čovjek koji to apsolutno ničim nije zaslužio.

Nadajmo se samo da će njegov jaki organizam uspjeti dobiti ovu bitku s ozljedama te da će se ubrzo oporaviti.

 

Exit mobile version