Zagrebancija

Poslastice kazališta KNAP u ožujku

Autor:: Irija Čajavec 2/24/2010 12:13

Kazalište Knap i ovaj je mjesec za vas pripremilo puno zanimljivih predstava, koje bi vrijedilo popratiti. Pa tako u subotu, 6. ožujka te u petak 12. ožujka, 2010. godine na rasporedu je višestruko nagrađivan komad ‘Smisao života gospodina Lojtrice’. Priča o poštenom i vrijednom čovjeku koji je bio sretan sa svojim skromnim životom, sve dok ga administrativna pogreška nije odvela putem bez povratka. Predstava je napravljena u stilu legendarne britanske skupine Monty Python. Redatelj Saša Anočić i glumci Rakan Rushaidat, Živko Anočić te Radovan Ruždjak, skečevima dodaju svoju osobnu, realističku točku gledišta.

U ponedjeljak, 8.ožujka, u 10 sati, u utorak, 9.ožujka, u terminu od 10 i drugom od 12 sati, srijedu 10. ožujka, u terminu od 10 sljedećem u 12 sati te u četvrtak, 11.ožujka, 2010.godine, također u terminima od 10 i 12 sati, pogledajte predstavu ‘Dječaci Pavlove ulice’. Predstava napravljena prema kultnom romanu Ferenca Molnara, Kazalište Knap predstavlja novu scensku adaptaciju klasika dječje književnosti. Redateljica je Aida Bukvić, a glume, Petar Cvirin, Tomislav Krstanović, Silvio Vovk, Zoran Pribičević i Sven Madžarević.

U vanjskoj produkciji Teatra Grdelin, na daskama kazališta Knap biti će prikazana predstava redatelja Zorana Mužića, ‘Bog žurim, nazovi ili replike stoljeća’. Predstava je žanrovski određena kao komedijska satira. Glume Helena Minić, Davor Svedružić i Pero Jurčić. Uz dosta smijeha i poneko pitanje za 80 minuta užitka. Ulaznice su po cijeni u redovnoj prodaji od 60 kuna, a za grupe od 20 i više posjetitelja, 40 kuna, no samo u pretprodaji, te za učenike,studente, branitelje, invalide, umirovljenike te stanovnike Peščenice Žitnjaka na osnovi odgovarajućeg dokumenta.

Drugo gostovanje na daskama Kazališta Knap je od Udruge ‘Kazališta vizualne umjetnosti i kultura’. Udruga će nastupiti sa predstavom ‘Ruke koje plaču’ s početkom u 20 sati, u režiji Angela Naumovskog i glumačke postave u kojoj glume, Milena Rašković, Goran Matijević, Robert Lovrić, Jasminka Težak, Slavica Pemper, Iva Vrbos, Ivan Plejić, Branka Rešetar, Angel Neumovski i Vojin Perić kao glas dekana. Za ulaznice se obratite Udruzi Dlan sms porukom na broj 091 49 23 109 ili e-mailom na angel.naumovski@zg.t-com.hr.

Predstava ‘Skitnička bajka’ pisca Karela Čapeka pod redateljskom palicom Nane Šojlev, biti će na Knapovom rasporedu u utorak, 23. ožujka u 10 sati, i u utorak,30. Ožujka, 2010.godine u terminima prikazivanja u 10 i 12 sati.Ova bajka govori o sasvim posebnom skitnici koji utjelovljuje dušu čitavog skitalačkog svijeta, njegove navike i probleme. On stoički, strpljivo i krajnje pošteno podnosi sve nevolje i probleme koji ga neprestano presreću. Glumci su, Igor Hamer, Ines Cokarić, Sara Stanić, Ana Šteka i Josipa Bubaš.

Satirična komedija ‘Niko i ništ‘, na rasporedu je u petak 26.ožujka, 2010.godine u 20 sati. Autor i redatelj predstave je Saša Anočić, glume Marko Makovčić, Jerko Marčić, Dean Krivačić i Janko Rakoš. Dok se gospodin Lojtrica borio sa nemanima i opakim bolestima zdravstvenog sustava, novi heroj Kazališta Knap, sukobit će se s onima koje dijele i djeluju u pravosudnom sustavu. Nakon što mu u njegovom rodnom mjestu, gdje je htio sretno proživjeti svoj život, oduzmu pravo na obiteljsku kuću i ono malo zemlje oko nje, tako on odlučuje pravdu potražiti u Velikom gradu. Kako će se Neiskvareni Niko snaći u raljama Velegrada i da li će istjerati pravdu na čistac ostaje vidjeti na sceni Knapa-a.


Od 19.ožujka do 31.ožujka, 2010. godine u kazalištu Knap odvijati će se Susret kazališnih amatera Zagreba, poznatiji pod skraćenicom SKAZ. Više informaciji biti će objavljeno, 12.ožujka na web stranicama Kazališta Knap. Za informacije o kupnji i rezervaciji ulaznica obratite se na broj Kazališta 23 03 122 ili 23 19 419.

 

 

Broj pogrešaka: 19, vrijeme obrade: 2672 ms (2005 ms)

 

Exit mobile version