Zagrebancija

Poplavljen Zagreb: Podvožnjak u Miramarskoj zatvoren je za promet

Foto: Čitatelj

09:25 Za promet je zatvoren podvožnjak u Miramarskoj. U tijeku je čišćenje prometnice koja će nakon policijskog očevida biti puštena u promet.

Tijekom cijele su noći tehničke ekipe bile angažirane na odvodnji oborinskih voda te sanaciji posljedica grmljavinskog nevremena.

Na mreži javnog gradskog prijevoza stvorene su sve pretpostavke za sigurno prometovanje i nema poteškoća na linijama ZET-a.

23:21 Uspostavljen je tramvajski promet Ilicom u oba smjera!

Još uvijek je, zbog kvara tramvaja, u prekidu od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija. Zbog velike količine oborinskih voda, mogući su zastoji.

23:15 Internetom se širi fotografija iz poplavljenog Importanne centra.

Foto: Facebook / I to je Zagreb

22:49 Vatrogasci kažu da je u tijeku 70 intervencija, a zbog tisuća poziva građana sve linije 193 su zauzete.

22:40 Trenutno je prekinut tramvajski promet Ilicom, zatim od Radničke prema Žitnjaku te od Držićeve, Ulicom grada Vukovara do Savske ceste. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija.

Najavljena promjena vremena kasno poslijepodne zahvatila je dijelove zemlje, a tijekom večeri i zagrebačko područje. Na snazi su upozorenja za opasne vremenske prilike, javlja DHMZ.

Na Miramarskoj cesti je automobil zapeo u podvožnjaku.

Britanski trg je pod vodom.

Autobusne linije u dolasku na Autobusni kolodvor Zagreb kasne oko 30 minuta.

Na terenu su tehničke ekipe, a iz Zagrebačkog holdinga preporučuju da izbjegavate vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika.

Oprezno vozite kroz Mlinove jer je na križanju Lovćenske, Svetojanske i ulice Mlinovi vidljivo veće oštećenje kolnika, javlja predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mlinovi Marko Erdeljac.

Gradski zastupnik Tomislav Stojak javlja da su stanovnicima Rudeša ponovno poplavljeni domovi. Doslovno plivaju u vodi koja im je ušla u dnevne sobe, kupaonice, garaže,…

Za problem poplavljivanja domova na Rudešu uslijed svake obilnije kiše zna se već godinama, ali rješenje Vodoopskrbe i odvodnje se još uvijek čeka.

Exit mobile version