Zagrebancija

Položeni vijenci u spomen na poginule Tigrove

Autor: Dalila Turk 11/5/2012 13:35

Na svečanom obilježavanju 22. obljetnice 1. gardijske brigade Tigrovi položeni su vijenci za sve poginule članove te brigade kao i Jedinice za posebne namjene MUP-a Rakitje. U Domovinskom ratu život je izgubilo 367 Tigrova, a šest ih se i dalje smatra nestalima.

Okupljenim obiteljima poginulih članova obratio se Zdravko Andabak, predsjednik Udruge Tigar 90./91. Rakitje i najavio skorašnje otvaranje Spomen doma.

– Prije 22 godine ustrojena je Jedinica za posebne namjene i gardijska brigada Tigrovi. Na poziv prvog predsjednika Republike Hrvatske, Franje Tuđmana, stali smo u obranu onoga što je naše. Tigrovi su uvijek znali naći pravi put pa će i ovaj put uz pomoć prijatelja, a vjerujem i uz pomoć državnih institucija, završiti objekt Spomen doma jer su to Tigrovi zaslužili – rekao je Andabak.

Milan Bandić istaknuo je da pripadnici i veterani trebaju širiti mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu. Najbolji način da se sačuva sjećanje na poginule branitelje i njihova postignuća jest otvaranje Spomen doma koji će čuvati tu uspomenu za sve generacije.

– Grad je uložio premalo s obzirom na zasluge Tigrova. Participirali smo s pola iznosa do sada i obećajem da ćemo na 23. obljetnicu otvarati Spomen dom – kazao je gradonačelnik Bandić.

Podsjetimo, za izgradnju Doma Vlada RH izdvojila je 400 tisuća kuna, a do sada je utrošeno oko četiri milijuna kuna, od čega je Grad Zagreb izdvojio polovinu. Za dovršetak objekta potrebno je, prema riječima Andabaka, još pet do šest milijuna kuna.


 

Exit mobile version