Zagrebancija

Počela isplata pomoći za opremu novorođene bebe

Udruga Roda organizirala je grupno dojenje na Trgu bana Jelačića

Autor:: www.zagreb.hr 8/10/2010 14:49

Prema obavijesti iz Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje započela je isplata pomoći Grada Zagreba za opremu novorođenog djeteta.

Navedenu pomoć primit će korisnici prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog prvog, drugog, trećeg i svakog daljnjeg djeteta koji su to pravo ostvarili u lipnju 2009. te u lipnju 2010., zatim korisnici prava za treće i svako daljnje dijete koji su pravo ostvarili u lipnju 2006., lipnju 2007., lipnju 2008. i lipnju 2009.

Za treće dijete 66 tisuća kuna tijekom šest godina

Rok za podnošenje zahtjeva za nove korisnike prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta je šest mjeseci od dana rođenja djeteta. Pravo na novčanu pomoć može ostvariti i koristiti roditelj za dijete rođeno nakon 31. ožujka 2009., roditelj koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidno prijavljenim prebivalištem u Gradu Zagrebu od najmanje pet godina neposredno prije rođenja toga djeteta i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti.

Pravo na novčanu pomoć se ostvaruje i ako drugi roditelj ima prijavljeno prebivalište u Gradu Zagrebu ili ako je drugi roditelj stranac s privremenim ili stalnim boravkom u Gradu Zagrebu u vrijeme podnošenja zahtjeva i dalje neprekidno do isplate novčane pomoći u cijelosti.

Visina novčane pomoći ovisi o broju malodobne djece roditelja podnositelja zahtjeva koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu, te roditelja kojim su djeca dodijeljena na brigu i skrb, temeljem pravomoćne presude o razvodu braka.

Visina novčane pomoći iznosi 3.600 kuna za prvo dijete roditelja koji je podnio zahtjev za pomoći, a isplatit će se u jednakim godišnjim obrocima tijekom tri kalendarske godine. Za drugo dijete roditelj dobiva 7.200 kuna koje će se isplatiti u godišnjim obrocima tijekom tri kalendarske godine. Za treće i svako daljnje dijete dobiva se 66 tisuća kuna koje će se isplatiti u jednakim godišnjim obrocima tijekom šest kalendarskih godina.

Više o uvjetima ostvarenja novčane pomoći za dijete pogledajte na stranicama www.zagreb.hr.

 

Exit mobile version