Zagrebancija

Plin umalo ubio maloljetnicu (16) u kupaonici

Kuća na Knezovečkom putu gdje se odvijala dramma

Autor: Boris CvetkovićFoto:: Davor Hranjec 2/14/2010 18:11

U još nerazjašnjenim okolnostima, E. Đ. (47) izvukao je svoju maloljenu kćer (16) iz kupaonice, nakon što je zbog udisanja ugljičnog monoksida iz neispravnog bojlera pala u nesvjest te se srušila na pod prostorije. Drama se odigrala u subotu oko 20,30 sati na Knezovečkom putu u Dubravi.

Šokirani je otac, naime, čuo tupi udarac u kupaonici, a zatim izvukao kćer te pozvao Hitnu pomoć, koja je djevojku prevezla u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevu. Tamo je potvrđena sumnja u trovanje ugljičnim monoksidom.

Međutim, djelatnici Gradske plinare koji su izišli na teren, iako su utvrdili da je do istjecanja plina došlo zbog neodržavanja bojlera i ventilacijskog sustava, nisu potvrdili koncentraciju monoksida veću od 10 ppm. Tolika je količina potrebna da bi se ugrozilo ljudsko zdravlje.

Nadalje, otac 16-godišnjakinje nam je objasnio da je djevojka još uvijek u bolnici. U lakšim se slučajevima trovanja pacijenti sljedećeg dana puštaju na kućnu njegu, tako da zasada još nije poznato koliko je monoksid zaapravo naškodio djevojci.

– Dijete mi je još uvijek u bolnici, ne znamo što je – objasnio je danas kratko uznemireni otac E. Đ.

Policija je od Plinare zatražila ponovni očevid kako bi se utvrdili propusti u utvrđenim činjenicama, a daljnji se rezultati očekuju uskoro.  

 

Exit mobile version