Zagrebancija

PAVLE KALINIĆ: “Ne širite paniku jer niti jedan pas u Gradu Zagrebu nije otrovan, a vratio nam se i Ivo Lolo Ribar!”

Prema svemu sudeći, vlasnici kućnih ljubimaca mogu odahnuti jer mjesta za paniku nema – poručili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

– Niti jedan pas u Gradu Zagrebu nije otrovan. Tri hrpice su izdvojene i na njima je Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” napravio kontrolu. Niti jedna nije otrovana. Radi se o mrvljenom papiru, žbuki i mačjoj hrani – objasnio je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

No, osim u metropoli, bojazan kako se radi o otrovu proširila se i u nekim drugim gradovima.

– Činjenica je da oni koji tvrde da se to dogodilo u nekom drugom gradu, to mogu dati na kontrolu samo na dva mjesta. Oba se nalaze u Zagrebu, jedno je NZJZ “Dr. Andrija Štampar”, a drugo je Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ , koji je pod kontrolom Ministarstva unutarnjih poslova. Kad krene priča da je veterinar, od oka, procijenio da se radi o nervnim bojnim otrovima, molim vas da takve stvari ne objavljujete iz jednostavnog razloga. Postoje institucije koje to mogu provjeriti i koje mogu vidjeti da li je nešto otrovno ili nije. Ovaj slučaj najbolje vam pokazuje kako se može histerija i panika proširiti tamo gdje toga apsolutno nema – izjavio je Kalinić.

Na konferenciji za novinare javnost su obavijestili o još jednoj misterioznoj pojavi.

– Pronađena je glava narodnog heroja Ive Lole Ribara, a ja bih molio one koji ruše spomenike, da prekinemo s tom tradicijom jer na ovim prostorima je tradicija uvijek kad netko dođe na vlast da smatra da povijest počinje s njim. Grad Zagreb i Republika Hrvatska, sviđalo se to kome ili ne, pripadaju Europi. I u Europi nema nikakvog razloga da se ruše spomenici, oni koji su legalno postavljeni, nitko od onih koji su postavljeni nije savršen, ima i dobrih i loših strana, ali nema nikakvog razloga da se čupaju spomenici. Samo u neciviliziranim zemljama se čupaju spomenici i mislim da je vrijeme da se to prekine – napomenuo je pročelnik.

No, glava narodnog heroja nije daleko odmakla. Pronađena je svega 50-ak metara od mjesta gdje je prvotno postavljena, u grmlju nedaleko od raskrižja Selske ulice i Prilaza baruna Filipovića, a zabrinuti građanin, pri nalasku, odmah je istu proslijedio nadležnima.

Exit mobile version