Zagrebancija

Otvorena izložba Elektroprivrede Herceg Bosne

Autor: Maja Lena Lopatny 5/25/2014 11:32

– Povodom dvadeset godina osnivanje Elektroprivrede zajednice Herceg Bosna, mi smo u dosta mjesta u Bosni i Hercegovini organizirali izložbu fotografija, koji su snimili naši djelatnici iz našeg arhiva, koji govore o radu i djelovanju Elektroprivrede hrvatske zajednice Herceg Bosne. Evo došli smo na kraju u Zagreb – rekao je generalni direktor Elektroprivrede hrvatske zajednice Herceg Bosne Nikola Krešić.

Prva izložba je održana je u Mostaru, a zatim i u dosta drugih mjesta u Bosni i Hercegovini. Izložbu u Zagrebu otvorio je gradonačelnik Milan Bandić.

– Lijepo je biti ovdje danas, gdje je bila havarija prije sedam godina, nova zgrada, isti ljudi, idemo u susret vremenu gdje će korištenje električnih automobila biti normalna stvar – istaknuo je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić

Suradnja HEP-a i Elektroprivrede hrvatske zajednice Herceg Bosne je dugogodišnja, a za budućnost planiraju zajedničke projekte.

– Mi smo prva Elektroprivreda na prostoru bivše Jugoslavije koja je pustila u pogon jednu hidroelektranu. To je hidroelektrana Beč, koja je puštena u pogon 2004. godine. U narednom periodu planiramo izgradnju novih objekata, mislimo da ćemo prvi u Bosni i Hercegovini pustiti u pogon elektranu Mesihovina – objasnio je Krešić.

Elektroprivrede hrvatske zajednice Herceg Bosne dosta ulaže i u distributivne mreže, te su do sada ugradili trideset tisuća pametnih brojila.

 

Exit mobile version