Zagrebancija

Otvorena izložba: 161 fotografija gradskih trgova

Jelena Pavičić-Vukičević

Autor:: Lea Lamešić 12/17/2010 12:31

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević otvorila je izložbu Zagrebački trgovi iz ciklusa Fotografja i mladi. Naime, Muzej grada Zagreba pokrenuo je 2008. godine program Fotografija i mladi u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, a tradicija se nastavila i ove godine.

Zagrebački trgovi

Na ovogodišnji raspisani pozivni natječaj na temu Zagrebački trgovi, odazvali su se brojni učenici viših razreda zagrebačkih osnovnih škola, a po izboru prosudbene komisije, najbolje fotografije su bile nagrađene i izložene na izložbi koja se održala u Muzeju grada Zagreba. učenici zagrebačkih osnovnih škola imali su za zadatak istražiti i upoznati zagrebačke trgove kao javne prostore i mjesta okupljanja njegovih građana, a svoja otkrića i dojmove zabilježiti fotoaparatom. U središtu njihovih interesa su se tako našli trgovi, zgrade, njihove fasade, detalji, spomenici i ljudi, te fotografije s motivima iz svakodnevice kao što je gradska vreva, užurbanost, parkovi i drugo.

Prema Trgu bana Jelačića

Na natječaj su se odazvala 55 učenika iz deset osnovnih škola sa 161. snimljenom fotografijom, a većina izloženih fotografija postala je dio fototeke Muzeja grada Zagreba. Prvih pet fotografija je bilo nagrađeno, a među njima se našao i Tin Grgić- Alkalović, učenik 8. razreda, koji je odnio drugo mjesto sa fotografijom -Prema Trgu bana Jelačića.

 

Exit mobile version