Zagrebancija

Oslikajte svog Franceka kao Gonza iz Muppet showa

Autor:: Tanja Molvarec 1/26/2012 11:28

Francek, Martin ili Viktorija tri su imena koja možete izabrati za jednu od svojih pumpi na radionici za osnovnoškolce inspiriranoj izložbom Pimp my Pump.

Djeca će akrilnim bojama na tuljcima kartona naučiti kako pumpu pretvoriti u simpatičan lik iz svog najdražeg crtića, baš kao što su autori jednoglasno odabrali Gonza iz Muppet Showa za jednu od svojih pumpi.

Radionicu organizira Muzej kvarta, a održat će se u petak 27. siječnja od 18 do 19 sati u Galeriji modulor, Park stara Trešnjevka 1. Uz radionicu bit će otvorena i izložba o projektu Železni francek, a pogledati se može do 10. veljače.

Pimp my Pump je ulična umjetnička akcija akcija koja se po prvi put predstavlja u galerijskom prostoru. Akcija obilježava nekoć bitne elemente infrastrukture kvartova poznatije kao železni franceki.

Cilj ove umjetničke inicijative je otrgnuti popularne franceke od zaborava i spriječiti njihovo uklanjane s gradskih ulica, kao i potaknuti javnost na njihovo korištenje.

Intervencijom one prestaju biti hrpa suhog starog željeza i postaju nositelji sjećanja i dio dragocjene gradske baštine, a grad postaje njihov muzej. Akcija je započela na Trešnjevci i postepeno se širi Zagrebom.

 

Exit mobile version