Zagrebancija

OBNOVA GRADSKOG DRAMSKOG KAZALIŠTA GAVELLA: Započeli radovi vrijedni 10 milijuna kuna

Gradskom dramskom kazalištu Gavella ispunit će se dugogodišnji san. Započeli su radovi vrijedni 10 milijuna kuna kojima će se nadograditi pomoćna dvorana, prostori scenskih radnika te ostali pomoćni prostori.

– Nastat će jedna nova dvorana koja ne samo da će biti dodana Gavelli već će se u njoj i glavnoj dvorani moći paralelno igrati predstave. Publika će ovu godinu morati ulaziti kroz službeni ulaz za glumce- Boris Svrtan, ravnatelj GDK Gavella.

Ravnatelj vjeruje kako će nakon preuređenja Gavella privlačiti još veći posjetitelja, ne samo domaćih ljubitelja kulture već i turista.

– Gavella će zaista postati jedna zagrebačka vruća, odnosno nezaobilazna točka. Mogao bih reći čak i zagrebački West End. Mislim da će ova dvorana također dodati 120 sjedećih mjesta, zove se Scena 121. Bit će tu i engleski program za turiste koji ćemo realizirati u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba- nadodaje Svrtan.

Početak radova označio je gradonačelnik Milan Bandić te još jednom naglasio koliko je kultura važna za nacionalni identitet.

– Kad vam netko hoće ubiti babu i dadu onda vam ubije kulturu i jezik. Nećemo dati da nam iščupaju korijene, a još manje da nam ubiju dida i babu. Sretan sam što sam ovdje i da za nekih 12 mjeseci, a ja sam uvjeren i za 10 ćemo imati umivenu Gavellu i bit će svi sretni- izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Exit mobile version