Zagrebancija

NOVI FETIŠ MILANA BANDIĆA: Nakon fontana i zastava, na svakom bi se uglu u Zagrebu mogao naći – SAT!

Kako se jutros na konferenciji za novinare moglo čuti, iz Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, vijećima je gradskih četvrti i mjesnih odbora upućen dopis kojim traže da im se doznače lokacije na koje bi se mogli postaviti javni satovi.

– Ako uzmete u obzir da Grad Zagreb ima 218 mjesnih odbora i još 17 gradskih četvrti, to je 235 lokacija najmanje. Cijena sata kreće se od 150 – 200 tisuća kuna i kad to pomnožimo dolazimo do iznosa od 30 – 40 milijuna kuna. Zamislite koliko je to škola, vrtića i projekata koji su nam potrebni, a Grad Zagreb o tome očito ne vodi računa – rekao je Vladimir Andrić, član Vijeća Gradske četvrti Stenjevec.

Gradski se zastupnik, Darko Klasić, obrušio i na trošenje gradskog novca. Prvenstveno ga smeta što je Grad Zagreb u prvoj polovici godine, od 317 milijuna kuna, namijenjenih vitalnim objektima, uspio realizirati ukupno 32 milijuna kuna.

– Svi mi koji imamo školarce znamo u kakvom su nam stanju škole, otpadaju prozori, o klimatizaciji da i ne govorim. U nekim predškolskim ustanovama roditelji još uvijek donose potrošni materijal. Potom, zdravstvenih ustanova po pojedinim četvrtima akutno nedostaje – na neke je probleme ukazao Klasić.

Novcem kojim će se kupiti satovi, mogao bi se izgraditi vrtić koji je na Črnomercu neophodan, dodala je Maja Čižić, članica Vijeća Gradske četvrti Črnomerec.

– Vrtić koji trenutno imamo nije vrtić. To je, rekla bih – šupica, kojoj nikako da nađemo zamjensku lokaciju. Nema nikakvo dvorište, djeca su smještena u jednu prostoriju. Ne vide ni sunca, ni neba – na loše se uvjete vrtića požalila Čižić.

Za kraj je konferencije gradski zastupnik Klasić zaključio da se Grad Zagreb ponaša kao pijani bogataš, umjesto da počne investirati u one projekte koji su građanima prijeko potrebni.

Exit mobile version