Zagrebancija

NEKA ŠKOLA BUDE RADOST SVIMA: Priključite se humanitarnoj akciji prikupljanja školskog pribora

“Ako imate mnogo, dajte od svog bogatstva, ako imate malo, dajte od svoga srca”, misao je vodilja koja je okupila Josipu, Miju, Ivonu i Anu-Mariju u jednom cilju, a to je pomaganje onima koji su u potrebi. U fokusu njihova interesa su socijalno ugrožene osobe i obitelji, a pomoć se ogleda u vidu hrane, higijenskih potrepština, te svemu onom što olakšava svakodnevicu.

– U nedjelju, 23. srpnja, smo proslavili četvrtu godinu postojanja udruge. Prvo smo radili kao entuzijasti putem društvenih mreža, ali onda smo se registrirali kao udruga. Prvenstveno su nam fokus djeca, samohrani roditelji, starije i nemoćne osobe, te djeca s posebnim potrebama. Mislim da su to najosjetljivije skupine, kojima je pomoć zaista potrebna – objasnila nam je Josipa Cahun, predsjednica udruge Zagrebački humanitarci.

Iako nova školska godina još nije na vidiku, Zagrebački humanitarci već su sada započeli s akcijom prikupljanja školskog pribora. Cilj akcije je djeci slabijeg imovinskog statusa omogućiti kvalitetne uvjete za učenje.

– Akcija se zove “Neka škola bude radost svima”. Ovom akcijom želimo da sva djeca s našeg popisa kojoj pomažemo i tijekom godine budu spremna za školsku godinu kao i svi ostali đaci. Djeca su ipak najosjetljivija skupina i želimo im omogućiti lijep početak školske godine, da imaju pernice, tempere, bilježnice, te sve ono što im treba da u školi mogu normalno funkcionirati – dodala je Josipa Cahun.

Svi sugrađani ovoj akciji mogu se odazvati tako da do 26. kolovoza školski pribor donesu na adresu Pod zidom 8, a više detalja možete doznati na službenoj stranici udruge www.zagrebackihumanitarci.hr.

Exit mobile version