Zagrebancija

10. GODINA KORNATSKE TRAGEDIJE: Biciklisti iz Zagreba krenuli na put za kornatske vatrogasce

Četvrtu godinu za redom sudionici biciklističkog maratona za kornatske su se vatrogasce uputili prema Vodicama na put koji će po etapama trajati tri dana.

– Vozimo 340 kilometara kroz pet županija. Prvi dan vozimo do Korenice, sutra smo u Stankovcima i posljednji dan dolazimo u Vodice – trodnevno je putovanje objasnio Mislav Kaučić, član Biciklističkog kluba Sutla.

Bicikliste je na put ispratio zagrebački gradonačelnik koji je i sam sudjelovao u vožnji jedne dionice prije dvije godine.

– Vozio sam od Zadra do Benkovca i znam koliko je to naporno. A tek ruta od Zagreba, ona zahtjeva nadljudske napore. Čestitam biciklistima na humanosti. Neka se ova tragedija nikad ne zaboravi – poručio je Milan Bandić.

Smrtno stradavanje dvanaestorice vatrogasaca u kornatskoj tragediji prije deset godina jedna je od najvećih mirnodopskih nesreća u Hrvatskoj.

– I u nedjelju ćemo obilježiti taj dan puštanjem balona na Trgu bana Jelačića uz gestu ‘Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko’ – kazao je Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Zagreba.

Exit mobile version