Zagrebancija

Ne ostavljajte pse tijekom godišnjih odmora, Bandić poručuje: Iako se Vesna ljuti, tko nema gdje, psa neka dopelja meni!

 

Bliži nam se vrijeme godišnjih odmora, a time i jedna ružna pojava na zagrebačkim ulicama- sve više napuštenih pasa.

– Ovdje smo zato što želimo poručiti svima da na more idu zajedno sa svojim kućnim ljubimcima. I psi trebaju more. Pozivamo sve da ne ostavljaju pse na ulici, prepisali ste im smrtnu kaznu – izjavila je Sara Mešin, aktivistica iz Prijatelja životinja.

Ostaviti ih na ulici, najgori je izbor- opcija imate mnogo.

– Ako već ne možete sa psom ići imate bake, dede, prijatelje, neki od hotela za pse – dodaje Mešin.

Osim ovih postoji i još jedna opcija.
-Tvrdim i ponovno ću poručiti iako imam problema doma s Vesnom kad to kažem. U Gradu Zagrebu ako bilo tko nema topli obrok, dođite kod Bandića. Ako bilo tko nema krov nad glavom, neka dođe kod gradonačelnika i u Gradu Zagrebu ako bilo tko nema gdje ostaviti svog psa, neka ga dopelja gradonačelniku – pozvao je Milan Bandić.

Slažu se i Zagrepčani- ostaviti psa isto je kao i kada ostavite člana obitelji.
– Ja bi ga odrapila toliko da ne zna kako se zove. Kazna, znate koja? To je isto kao da ste čovjeka ostavili. To je član obitelji i ostaviti ga je jako ružno i zločesto – ogorčena je starija gospođa na neodgovorne građane.
– Tragedija. Ako ste se odlučili za psa, onda ga morate i cijeloga života imati. Imate ga jednom i onda odlučite hoćete li ga više imati ili ne. To je kao kad kupite jahtu. Kad ju prvi put kupite vi ste najsretniji na svijetu, a još ste sretniji kada je se riješite i prodate – složio se još jedan Zagrepčanin.

– Nema boljeg vremena, nego sad pred ljeto naći prijatelja s kojim se može provesti godišnji odmor. Svi u Dumovec i udomiti jednog od tamošnjih štićenika koje su neodgovorni građani napustili, ali vjerujemo da ima savjesnih građana koji će ih udomiti, da ove vrućine psi provedu u obitelji – zaključio je akciju predsjednik Prijatelja životinja, Luka Oman.

Opcija imate i isprike nema. Ukoliko ste se odlučili za najboljeg prijatelja- psa udomite,povedite ga na godišnji odmor ili ga ostavite nekome na čuvanje, no nikako ga ne ostavljajte na ulici. Najbolji prijatelji nisu to zaslužili.

Exit mobile version