Zagrebancija

Narastao je kreditni rejting Zagrebačkog holdinga

zagrebački holding

Međunarodna kreditna agencija Moody’s povećala je ocjenu Zagrebačkom holdingu sa Ba3 na Ba2 sa stabilnim izgledima. U svom izvješću Moody’s je također prognozirao i kontinuitet stabilnosti poslovanja Zagrebačkog holdinga.

– Iznenađen sam zbog toga što je preskočen jedan stupanj, što nije uobičajeno. Dakle sa BA3 stabilnoi došlo se na BA2 stabilno, a između toga postoji još i BA2 negativna. Sada je Zagrebački holding izjednačen sa Gradom Zagrebom. – navodi Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za financije.

Za razliku od trenutne situacije, rejting Zagrebačkog holdinga je u razdoblju od 2009. do 2013. strmoglavo padao. Suradnje između Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga tada nije bilo, kako i sami navode, zbog političkih razloga.

– U 2013. smo ponovno preuzeli kontrolu nad Zagrebačkim holdingom koji je bio opstruiran i uzurpiran od strane predstavničkih vlasti. Ovo sada što imamo je četvrti uzastopni rast -tvrdi Kojić.

Cilj Zagrebačkog Holdinga je do kraja godine narasti za još jednu ocjenu, kako bi iz spekulativnog prešli u investicijski razred. A interes investitora za obveznicu Zagrebačkog holdinga nadmašio je ponuđenih 1,8 milijardi kuna.

Exit mobile version